Vitamíny

Otázku položila: Bývalá uživatelka #33914 20.2.2012 8:22

Dobrý den měla bych takový dotaz, jsem po třech potratech a nyní mi dr. na imunologii mě a přítelovi měl horší spermiogram doporučila vitamín E 200, selen, zinek a hořčík...zajímalo by mne v jakém množství mám ten zinek selen a hořčík s přítelem brát jestli např. stačí tyhle tři vitamíny v nějaké balení kde jsou pohromadě nebo jestli je mohu brát odděleně? dále by mne zajímalo zda se tyto vitamíny mohou brát i v těhotenství a zda k tomu mohu brát i femibion 800 a acidum folicum...mám mthfr mutaci takže pro mě je toto množství kyseliny listové nezbytné, předem děkuji za odopověď

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahojky, acidum folicum (kyselina listová) se doporučuje užívat až 3 měsíce před plánovaným otěhotněním. Denní doporučená dávka je myslím 0,8-1,2 mg. Obvykle 1 tabletka denně. =) Vitamín E 200 bere můj přítel taky. Eéčkem se dá snadno předávkovar denní doporučená dávka se liší podle pohlaví a věku. Obvykle je to taky 1 tabletka denně. Já koupila selen a zinek v jednom, takže aspoň je o další tabletku míň, s tím, že je tam i betakaroten, který je taky důležitý na spermie. A co se týče dalších vitamínů k podpoře tvroby spermii tak to je vitaminy skupiny B a vit. C.

    Já užívám Calibrum Baby plan, ale myslím že všechny tyto vitamíny jsou na stejné bázi. Je v nich už obsažena i kyselina listová, ale já ji užívám i zvlášť. Ptala jsem se v lékárně a říkali, že to nevadí. Snad jsem ti pomohla. :-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 532 odpovědí a 409 721 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist