Viroza

Otázku položila: Bývalá uživatelka #24703 22.2.2011 8:00

Ahoj holky,tak včera mi doktorka nasadila silný antibiotika, protože mám nějakou silnou virozu v těle. Je mi jasné,že tím mi to sníží i účinnost antikoncepce. Ale moje otázka zní,jestli se mám chránit i jinak do konce platíčka nebo jen do té doby, než doberu antibiotika. Jmenují se Duomox. Děkuji moc za rady.

Odpovědi správkyň témat

  • Duomox může snížit účinek HA, ale není to nijak významné. Pokud bereš opravdu pravidelně - myslím tím s rozdílem max 1 hodiny, nemělo by se nic stát. Ale pro jistotu je dobré se chránit. Princip selhání HA je v tom, že antibiotika likvidují střevní mikroflóru. A přes střevní mikroflóru se vstřebávají hormony z HA. Takže chybí-li mikroflóra, sníží se množství hormonů v těle a HA může selhat. co z toho plyne? źe je potřeba se chránit ještě asi týden po dobrání Duomoxu.
    Jinak není úplně od věci k antibiotikům užívat laktobacily (ať už ve formě tablet či zvýšeného přísunu Actimelu a podobných věcí). Laktobacily totiž obnovují přirozenou mikroflóru.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • ja kdyz brala HA a antibiotika tak me doktor doporucil pouzivani dalsi antikoncepcni metody,treba kondomu a uzivani probiotik.spolehlivost HA se sice snizuje,neni to o moc,ale nekdy to na otehotneni staci,cetla jsem na foru nekde na internetu ze se par holkam behem antibiotik podarilo otehotnet...

  • Nikdy se mi nestalo, že by atb snížila účinnost antikoncepce, i když se to v letáku píše. Asi bych používala ochranu jen do doby požívání atb a přidala bych si buď živé jogurty nebo laktobacily ve formě tabletek či kapek, páč atb vytloukají střevní mikroflóru a způsobují pak i gyn kvasinky. A jinak se teda divím,atb na virózu jsou trochu divná indikace....

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 207 otázek, kterým se dostalo 271 537 odpovědí a 409 724 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist