Velke bricho

Otázku položila: Bývalá uživatelka #39943 17.4.2012 20:18

Ahoj holky, mam problem - merim 173 cm a mam ted asi 74 kg. Blby je, ze mam v srpnu svatbu a potrebuju co nejrychlejc zhubnout, i nezdrave (projednou!!! - vim, ze se to nema, apod...spravne je dlouhodobe a pomalu, atd...vim!) Ale pochopte, ze jsem v nouzi... muj hlavni problem je veliky bricho, koncetiny - ruce i nohy mam relativne stihly a kdyz sportuju, tak mi hubnou nejdriv, holt se mi vsechen tuk uklada primarne v pase. Byla jsem i u doktora a i u trenera a oba rikaly, ze mam takovy typ postavy, ze to bricho mi zhubne jako posledni.... Nevedel by nekdo z vas jak na to? Napadlo me, kazdej den delat sedy lehy (60 - 3 serie po 20 cvicenich). A jeste - nechce se nekdo z vas pripojit, ze bysme se vzajemne motivovaly? Mam na to hubnuti presne 3 mesice a potrebuju dat dolu aspon 10 kg - mit 65kg tak jsem max.spokojena.....jinak se nenarvu do zadnejch peknejch satu a bude mi to pak lito, az se uvidim na fotkach. Jestli do toho nektera se mnou jdete, tak napiste. A vymyslime nejakou strategii :-) Ostatni drzte palce! :-)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • petulinkaa1317.4.2012 20:35

    Tak pokud mas jen bricho,tak by to cviky na bricho chtelo,primo se informovat u trenera jake spravne cviky delat v tvym pripade,ja kdyz uz hubnu tak bez cviceni,hubla jsem pred rokem cvicenim,ale jakpak prestanes,naberes :-/ proto to uz nechci,spis chuze,chuze,chuze lepsi stravovani,castejsi a hlavne pitny rezim ( vodu,caj),to mi pak pomaha a nejist sladky! kazdopadne se nenervuj,protoze stres,ze ,,musís" ti vse zastavi a muzes ba naopak nabrat,tak hodne steticka :-)

  • já bych jen řekla, že obava, že se nevlezeš do žádných pěkných šatů je lichá. je spousta pěkných šatů do kterých se vejdeš. a při výšce 173cm není 65kg zrovna moc, mohla bys být hubená až příliš.
    bříško by bylo nejlepší shodit cvičením :-) přímé břišní svaly, šikmé břišní svaly - jejich posílení by zpevnilo bříško a udělalo pěknější postavu. ale s šíleným hubnutím opatrně, to k ničemu moc nevede;-)

  • Já myslím, že do srpna je času dost, břicho se hubne dobře... vím to z vlastní zkušenosti. Určitě cvič a jez zdravě a uber sladkého, hlavně se nepřejídat a večer lehké večeře. I kdybys ses trochu omezila v jídle a cvičila 3x týdně, tak každý měsíc to kilo a půl dáš dolů. Jinak za sebe radím protahovat se, dát si dřepy (např. než se ti uvaří voda na čaj), snažit se prostě kdykoliv hýbat, min. se příjemně protáhneš, prokrvíš a zlepší se ti nálada :-) A fakt večer moc nejíst, to mi jde váha rychle dolů... Dát si prostě fajn lehkou večeři. Na jaře se hubne dobře, to půjde!

  • Aranel17.4.2012 23:45

    Jsou 3 věci, které bys měla změnit:

    1. Strava
    Ráno zkus vypít kolem půl litru čisté vody, nastartuje se tím organismus... Pak nějaká zdravá snídaně, na sváču ovoce, oběd nejlíp vařený samozřejmě, odpoledne nějakou zeleninku (ovoce už ne - obsahuje rychlé cukry, které bys nemusela do večera spálit a zbytečně by se Ti uložily ve formě tuků) a k večeři něco lehčího (ne pečivo, po pečivu se dobře kyne, je v něm mnoho tuků!) jak psala kočka přede mnou ;-)
    Hlavní je, abys měla fakt pravidelně 5 jídel, vynechala sladkosti, přidala ovoce a zeleninu (hlavně kvůli vlákniny, která nám ve stravě dost chybí) a nezapomeň občas sníst nějakou tu rybičku (omega3 mastné kyseliny pro správnou funkci srdce, navíc je rybka lehské jídlo, které nezatíží žaludek a střeva jako třeba hovězí atd.). :-)
    Zkus se vyvarovat všem nadbytkům, které ve stravě máme - cukry, TUKY, soli, "éčka".

    2. Pitný režim
    Strašně důležité je hodně pít! Hlavně čistou vodu! Vzoreček na doporučený pitný režim je minimálně 4dcl vody na každých 10Kg váhy, tzn., že bys měla na svou váhu vypít minimálně 3 litry (doporučuje se dvě třetiny pitného režimu vypít už během dopoledne, u Tebe to jsou tedy aspoň 2 litry... Odpoledne a večer už je to zbytečné dohánět - to pak tělo funguje jak průtokový ohřívač a k ničemu to nevede ;-) ) Obecně platí, že čím víc vypiješ, tím líp. Tělo se pročišťuje (čistá voda je pro naše tělo neutrální, navíc pokud jí je málo, tělo si zadržuje tu "starou" vodu a to není dobře). Vyvaruj se bublinkovým slazeným vodám, podporují např. celulitidu... Čaje by měly zabírat cca 15% z pitného režimu. Pokud piješ kafe, zkus ho omezit... Mimochodem kafe a polévky se nemají počítat do pitného režimu!!! (Slečny, nedivte se, už jsem se s tím setkala :-D)

    3. Pohyb
    Nejde o to makat do zblbnutí v nějakém fitku. Najdi si třeba půlhodinku denně, pusť si hudbu a klidně si třeba pořádně zapař... Ale fakt aspoň půl hodiny denně! A pak taky "sbírej pohyb" - zaparkuj o 20 metrů dál od domu, než obvykle, vyjdi po schodech, místo toho, abys jela výtahem... A pokud teda Ti jde přímo o bříško, pak zařaď i nějaké posilovací cviky.

    Existuje jedno pravidlo: Pokud má tělo dostatek živin, nehladoví a trošku se hýbe, pak se člověk cítí líp, vypadá líp a okolí to začně vnímat! ;)

    A ještě jedna věc: Hoď do klidu psychiku... Jinak to nefunguje. Najdi si nějakou relaxační činnost... Já třeba relaxuju při focení, nebo ráno, když si jdu zaběhat - každé ráno 4 kilometry kolem řeky...úžasně si u toho provětrám hlavu, pak si dám doma sprchu a celý den jsem plná energie :-D

    Tak doufám, že jsem Ti pomohla, i když to není to nezdravé hubnutí, které jsi chtěla... Tohle je mnohem účinnější ;) a prospěje to krásné Tvému organismu ;) nezapomeň si změřit obvody (hrudník, psa, pupík, boky, stehno v nejvyšším místě), ať pak vidíš rozdíly...

    Kočko, měj se a pak napiš, jak to s Tebou vypadá... Bude mě zajímat výsledek :)

  • Můžu se zeptat? To chceš jen zhubnout na ten jeden den svatby nebo napořád? Pokud ti jde jen o ten jeden den, tak bych se na to zřejmě vykašlala. Předpokládám, že snoubenec si tě chce vzít takovou jaká jsi. Šatů je krásných spousta i pro silnější holky. A jestli ti jde o fotky - tak na nich je určitě hezčí spokojená silnější holka než nenajezená nervozita. Já jsem taky silnější a vůbec bych toto neřešila - navíc to vypadá, že se zřejmě už budu vdávat těhotná, takže ze mě bude spíše takové malé slůně, ale důležité bude, že bude to ,,slůně" šťastné. :-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 232 otázek, kterým se dostalo 271 618 odpovědí a 409 754 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist