Vecerni prejidani

Otázku položila: Anonymní uživatelka #71607 1.9.2012 21:49

ahoj holky, potrebovala bych poradit....takze pro zacatek: je mi 16 let, merim 164cm a vazim zhruba 63kg. no a prave vaha je muj problem. s vahou mam dlouhodobejsi problemy, jako male dite jsem byla hubena, ale miluju jidlo, takze jsem postupem casu nabirala a nabirala no a nekdy ve ctrnacti, jsme si uvedomila, ze jsme opravdu tlusta. pri vysce 158cm jsme vazila 71kg. takze jsem se rozodla hubnout a behem tri mesice(jaro 2011) jsem zhubla na vahu 60.5kg. muj jidelnicek vypadal takto: snidane: nesquik s mlekem, obed: bebe, svacina: musli s jogurtem a kava, vecere: suchar. v te dobe jsem taky mela motivaci. na skolni vylet s nami jel jeden oparvdu pekny pan profesor a ja chtela vypadat dobre:)...pote jsem dietu prestala drzet. mezi jarem a letem 2012 jsem pribrala na vahu 65kg. ted pres srpenjsem s eopet rozhoda s tim neco udelat, zacala jsem drzet dietu a trikrat tydne i cvicit. ma vaha je nyni zminovanych 63kg. chtela bych se dostat do rozmezi 58-60kg. ma vaha me opravdu trapi. i kdyz si sama sobe nijak tlusta neprijdu, mi spoluzaci to ovsem vidi jinak a jelikoz za den mi opet zacne skola, bojim se, co budou rikat, tak chci hubnout. za ten mesic je to na me opravdu videt, ale trapi me jeste jeden problem. nekdy vecer na me padne hrozny zachvat zravosti na sladke. ted jsem treba snedla chleba s nutellou a pak dve samotne lzicky nutelly. minule, asi pred tydnem a pul tatranku, musli tycinku a jogurt. nebo kdyz sestra upekla babvku, tak jsem ji take hodne minuly teden snedla. pokousela jsem se to dnes vyzvracet, aby to ve me nezustalo, ale neslo mi to....pordte mi prosim jak tomu pro priste zabranit. ja doufam, ze jak zacne skola, budu mit jine starosti a preci jen budu mit pevny rezim a ne jako o prazdninach....dekuji vam moc!!

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • To co jsi držela a snažíš se držet není dieta, ale totální likvidace organismu. Naprosto ukázkový případ jojo efektu. Redukce váhy není o tom, že se budeš trápit hlady, jíst naprosto nevhodné potraviny ale o změně jídelníčku, jezení minimálně 5x denně, a o celkové změně životního stylu. Spočítej si sama, kolik cukrů jsi do sebe nacpala z toho výčtu jídel. Ale nikde tam nevidím ovoce, zeleninu, kuřecí a rybí maso + přílohy,.........a nějaký aspon minimální pohyb. Večerním žracím návalům se nediv. Přes den na jídlo moc nemyslíš, protože zaměstnáváš mozek spoustou jiných věcí a večer, při klidovém režimu se tělo do sebe snaží dostat co mu chybí. A hlavně svou váhu řeš zvracením, to je to nejhorší co můžeš udělat.

  • Ahoj, tvoje BMI odpovídá normální váze, tudíž nijak tlustá nejsi a nemáš za potřebí takové trápení. Mimo to, jsem ještě menší než ty (152cm) a v pubertě jsem měla jednu dobu 59kg, což bylo horší než u tebe a nevypadala jsem zas tak hrozně nebo tlustě, myslím, že to máš jen vsugerované a nechápu tvé přátele a spolužáky ve škole...
    Pokud se ty sama necítíš dobře, tak těch pár kilo shodit můžeš, ale neblbni se způsoby jako je zvracení atd. Přivodíš si bulimii nebo jiné poruchy stravování a z toho už se tak snadno nevyhrabeš!!! S tím přestaň, buď máš tu vůli to vydržet, nebo ne, ale takovéto řešení opravdu nevol.
    K tvému jídelníčku...to co jsi uvedla je silně nedostačující pro lidský organismus, divím se, že i v dnešní době, kdy už se o tom začíná hodně mluvit, ještě spousta lidí drží takové nesmyslné diety...nedrž žádné diety, to je k ničemu...musíš změnit svůj životní styl, věř mi že je to míň bolestivá cesta a víc účinnější a jediná dlouhodobá...
    Dodržuj pitný režim, nejlíp vodu, mléko a neslazené nápoje. Co se jídla týče, tak jez všechno (tím myslím, ať si dáš na oběd kus masa a ne bebe, prostě normální jídla), po malých dávkách a častěji, až si na to zvykneš tak můžeš změnit způsob přípravy jídel, suroviny atd., ale nesmíš chtít hned všechno najednou, tohle chvíli trvá...k tomu se přiměřeně hýbej, já mám dobré zkušenosti s tancem, ale je to jedno, záleží co tě baví...
    Zkus na jídlo tolik nemyslet, zabavit se něčím jiným, nejíst s "požitkem", pak to jde snáz, musíš přemluvit i hlavu, že tělo má dost, ale to je trošku složitější na popisování.
    Jinak je ti 16 jsi psala, je normální, že dívky v pubertě přibírají a pak to shodí ani neví jak...netrap se tím teď tolik.

  • Ano tvoje BMI je normální, mě zase spolužáci nadávají, že vůbec nic nejím a že jsem anorektička, tak to si nevybereš, oni spolužáci tě někdy štvou jen proto, aby tě vynervovali, prostě je to jednoduše baví, když můžou někomu udělat zle, v dnešní době je to normální, ty si to tak hlavně neber a vykašli se na ně. :-) To tvoje přejídání je normální odpověď tvého organismu na nedostatek živin bych řekla, přes den toho moc nesníš a tělo nemá energii, tak se ji snaží nabrat, co nejrychleji a to právě cukry. Takže jestli chceš přece jen něco shodit, tak se vykašli na nějaké diety, u těch stejně dlouho nevydržíš, musíš na to jít dlouhodobě, přes změnu životního stylu jak už se tady psalo. Začni jíst zdravě, dej si dost masa, luštěnin, vejce abys měla bílkoviny, hodně zeleniny, ovoce, těstoviny, tuky, musí to být vyvážené. Rozhodně se ničeho nestraň, jediné co můžeš omezit jsou sladkosti, brambůrky a tak a vyhni se rychlému občerstvení. K tomu si zacvič a uvidíš, že kila půjdou dolů přirozeně a vydrží to déle, než nějakýma hloupýma dietama, kterýma si můžeš zadělat na nějakou psychickou nemoc, a dá se do toho spadnout velice snadno. :-) A ještě něco! Rozhodně nezvracej!

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 231 otázek, kterým se dostalo 271 617 odpovědí a 409 754 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist