Ve kterém týdnu těhotenství je ještě vhodná letní dovolená?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #270704 27.1.2019 9:45

Ahoj holky, máme již naplánovanou letní dovolenou a já budu v 8 měsíci, je vhodné jet cca 12 hodin autem nebo už by jste nepodnikaly v tomto období žádnou dovolenou?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • No záleží kam tam cesta je, jak se budeš cítit. Já v osmém měsíci nebyla schopná dojet autem 20km jak mi to bylo nepohodlné. Navíc jsem se i více držela doma, měla jsem strach co kdyby, neměla jsem náladu na lidi v mém okolí, spíš jsem chtěla být v klidu doma. Tak jsem to cítila já. Když už bych tedy volila dovolenou v osmém měsíci. Tak spíš někde v Čechách, kde vím že když najednou začnu rodit tak se domluvím. Já osobně bych do toho nešla, jet někam do ciziny. Spíš podniknout nějaký malý výlet po Čechách nebo i někam do penzionu, ale v v ČR.

  • stupidiack27.1.2019 11:05

    A kdy jsi zjistila, že jsi těhotná, že to řešíš až teď? Chápu, že si chcete užít dovolenou ještě předtím, než se malé narodí (zvlášť pokud je to vaše první), ale v tomto období už bych asi nic nepodnikala. Zaprvé dlouhé sezení v autě, zadruhé nikdy nevíš, zda neporodíš předčasně a někde na cizím místě (nedejbože v cizině) hledat porodnici .. :-) Ale vše záleží samozřejmě na vás. :-)

  • Zkusila bych to urcite prehodit alespon na zacatek leta, protoze 12 hodin v aute urcite nebude nic moc ani v tom 6 tym 7mym mesici, natoz v osmym. Takhle hodne dopredu by to nemel byt problem. Navic, jestli je to do ciziny, mohl by byt problem s pojistenim, maloktera pojistovna pojisti tehotnou v tak vysokem stadiu. Nekolik pojistoven ano, ale je to celkem drahe.

  • zakewka27.1.2019 12:51

    No v srpnu bych asi 12 hodin v aute tehotna nedala, v tom horku bych se asi rozpustila:-D Jinak ja ridila do porodu, jeste 3 dny pred porodem ( 39tt) jsem jela 600km jako ridic. S pojistenim je to narocnejsi, do 36tt pojistuje ERV jinak snad nikdo, vsichni ostatni do 28 nebo 32tt. Bud bych jela driv nebo jen po Chechach.

  • Danyska27.1.2019 13:01

    Já mám zkušenost,že jsem v 8.měsíci jela s manželem necelých 100km na chalupu,byl to loňský horký srpen a bylo to utrpení ta cesta,nohy oteklé,nepohodlné.. od 34tt každý týden kontrola,v 35tt doktor se vyjádřil nikam dál a nikam sama. Myslím,že ani lékař by ti takovou cestu nedoporučil.

  • V 8 mesici tehu bych radeji zvolila dovolenou v CR. Jsem ted 32tt a za dva tydny jedeme na hory...ale pojedu jen pokud se budu citit. Uprimne jsem v poradku ale takto dalekou cestu uz bych nedala...a jeste v tom horku....takze bud tady nebo radeji nic.

  • sisterrys27.1.2019 20:19

    Za mě jde o to, jak budeš těhotenství snášet a jaké bude léto. Já jsem rodila letos začátkem srpna, týden před termínem. Od července jsem už moc nechodila ven, protože jsem to nedávala, z toho horka mi bylo blbě, byla jsem i hodně slabá. Do toho jsem si nebyla jistá, jestli mi neodešla už hlenová zátka, takže koupání (které mi ještě v červnu a začátkem července bodlo, s tím schlazením ve vodě jsem to venku jakžtakž dávala) nepřicházelo v úvahu. Pokud by to bylo možné, zkusila bych jet dřív. Jinak já ze své zkušenosti bych nejela, protože bych si to vůbec neužila.

  • MagdaRadilka87.1. 6:44

    Taky budu v létě na přelomu 7-8 měsíce a dovolenou ještě neřešíme. Uvidíme, jak se budu cítit. Výhoda je, že máme stan z https://armik.cz/ a když pojedeme na dovolenou, tak s ním, takže teď dovolenou nemusíme řešit. když se nám, nebo spíš mě, bude chtít, tak se sbalíme a vyrazíme. Určitě to bude ale jenom někde poblíž.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 225 otázek, kterým se dostalo 271 593 odpovědí a 409 751 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist