Vaginální mykóza :(((

Otázku položila: Bývalá uživatelka #42583 20.8.2012 21:48

Dobrý den, chtěla bych poprosit o radu. Už pátým rokem trpím neustálými vaginálními mykózami a absolutně nic mi nepomáhá k uzdravení. Mám svého gynekologa který už si sám neví rady jak mi pomoci, tabletky, mastičky, čípky nezabirají. Na vše už dá se říci jsem alergická, vše už je velmi nepříjemně citlivé a Vždy se to po 1-2 měsíci vrátí a už jsem opravdu nešťastná. Chodím i k lékaři do Ústí nad Labem kde mi předepsali přímo na mé tělo určenou autovakcínu a také zatím nic a už ji beru cca 4 měsíce. Prosím o jakoukoliv radu, předem děkuji.

Prosím když tak email: tynuska12seznam.cz

Odpovědi správkyň témat

  • vladule7.9.2012 17:54

    Určitě bych zašla na imunologii a přeléčila partnera.Ale nezvažovala si třeba i možnost,že si s partnerem biologicky nesedíte?Znám holčinu,která také trpěla hrozně na záněty a když vyměnila partnera,tak měla klid.Tím ti nechci říci at změníš muže ale že ta možnost biologické neharmonizace může být a zeptala se na to lékaře.;-)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • lulatko20.8.2012 22:07

    Lidi trpící na mykózy chronicky často musí zcela změnit svojí životosprávu. Nevím, nakolik ji dodržuješ Ty, možná jsi už leccos taky četla, není to jenom o mastičkách, čípcích, krémech, hygieně, bavlněném prádle atd., ale i toho, co tělo přijímá stravou. Především se zcela vzdát sladkého, bílého pečiva, kynutého, piva a alkoholu obecně, některých druhů potravin - zkrátka všeho, co obsahuje v nějaké podobě cukr či kvasnice. Je to docela brutál, ale když to člověk v nějaké rozumné míře dodrží tak, aby mu žádné živiny nechyběly, obvykle dojde ke zlepšení stavu. Asi těžko spoléhat na to, že 100% zabere nějaký preparát. :( Chce to vzít kvasinkám jejich potravu, zároveň zkoušením různých preparátů, kterých si za tu dobu jistě zkusila bezpočet, nevybíjet zdravou mikrofloru a nehuntovat si imunitní systém, ale naopak ho posílit. Je to běh na dlouhou trať, tímto onemocněním v nějaké podobě trpí spousta lidí. Dej si vyhledat "kandidóza", jistě najdeš bližší informace, z nichž lze těžit. Držím palce!

  • a jak moc se léčí tvůj partner? protože to klidně můžeš chytat od něho.
    takže dodržovat to co píše lulatko je základ, k tomu vynechat plísnové sýry typu hermelín a niva. opatrně s koupáním ve veřejných bazenech, na mokré plavky.
    já taky na kvasinky kdysi hodně trpěla. a je to asi hodně i o té imunitě. když se mi zlepšila - přišlo se na to, že sem alergická, a alergie se začlla léčit, bylo to o mnoho lepší i s kvasinkama.

  • mne hodne pomohli na imunologii. ackoli jsem nemela zadnou poruchu imunity, doktorka mi predepsala na mesic Imunor. ten me uplne nakopnul a od te doby na to netrpim a to jsem predtim leta mela kvasinky porad. puvodne mi chteli dat taky autovakcinu ale ta nema tak jiste ucinky a tohle zabralo.
    Dal si zkus koupit v lekarne lyzaty (nepamatuji nazev, ale tam budou vedet) na pomoc s gyn.obtizema.
    S tou stravou - ja si nemyslim, ze je nutne to tak hrotit, protoze musim rict, ze nervy z takoveho typu diety maji podle me vic negativni ucinky nez pozitivni ...navic znam jednu slecnu, ktera hystericky neji dva roky cukr, krom toho, ze je nesnesitelna, tak ji to kvasinky nevylecilo. Ale urcite jist mene sladke a vse, jak holky poradily, jen jsem zastancem toho, ze vseho s mirou.
    A lecit partnera, pokud se neleci! + zkusila si treba vymenit prasek/avivaz nebo material pradla? nekdy muze zpusobovat problemy to.
    Btw nekomu pry pomohl Wobenzym. Mne teda ne, ale vim, ze nekomu ano.

  • Ahoj, souhlasím s tím co píše lulatko. Opravdu to není o mastičkách, čípcích apod. S kvasinkami taky mívám problém a už vím jak si s nimi poradit - stravou!
    1) Rozhodně se vyhýbat cukru ve všech podobách (sladkosti, alkohol, ochucované minerálky, ovocné jogurty apod).
    2) Snažit se o "odkyselení organismu" - zkus si o tom něco najít. Je to hlavně o minerálních čajích (doporučuju bancha, kukicha - koupíš ve zdravé výživě) a čerstvé zelenině.
    3) Taky mi hodně rychle vždy pomůže domácí kefír. Ten piju i si dávám na intimku a trošku dovnitř, což hodně rychle pomůže obnovit přirozenou mikroflóru. Ale opravdu by to měl být "živý" kefír, který obsahuje probiotické kultury. Určitě ne cokoli dochucovaného. Já si ho dělám pomocí tibetské houby - taky o tom na netu hodně najdeš i se dá od někoho koupit. Nebo potom vybírat kvalitní kefír v obchodě.

    Toto je jediné, co mi na kvasinku pomáhá. Ale i tak počítej s tím, že to neni hned. Třeba se ti i uleví, ale ještě v tom pak nějakou dobu pokračuj, ať se kvasinky opravdu zbavíš.
    Držím pěsti ať se ti to podaří.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 215 otázek, kterým se dostalo 271 562 odpovědí a 409 747 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist