Vaginální mykóza

Otázku položila: Anonymní uživatelka #372387 11.11.2017 21:54

Ahoj, je mi 18 a mám vaginální mykózu a nemám se teď jak dostat do lékárny ani ke gynekologovi. Přítel o tom neví a já nevím jak mu to mám říct bojím se, že bude zhusenej nebo tak. Jak mu to mám říct a jak reagovali vaši partneři, když jste jim to řekli?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • buccaneerka211.11.2017 22:03

    Řekla jsem mu, že mě to dole všechno svědí a že mám asi kvasinky. Že potřebuju pauzu od sexu, abych ho nenakazila. On mi na to řekl, že to nic, že tím krémem se bude pro jistotu mazat taky, tak jsme měli za pět dní klid oba.

  • Kvasinky vznikají přemnožením kvasinek nad lactobacily. Příčina je vlhko (např příliš těsné kalhoty a k tomu neprodyšně - polyesterové kalhotky), zůstat dlouho v plavkách, léky (některé léky potlačují přirozené bakterie nejen ve střevech, ale i v pochvě a tím pádem dojde k přemnožení kvasinek),nevhodná hygiena (někdy je přeci jen méně více).
    Další věcí je, že je může mít i chlap, aniž by o tom věděl, a přenášet je na tebe při pohlavním styku.
    Řekla bych to úplně normalne-ze máš kvasinky, svědí tě to a byl by pro tebe styk bolestivý. Můj partner to v tehdejším věku pochopil bez problémů. Pokud už spolu intimně žijete, nemělo by být onemocnění důvodem ke studu. Týká se to i jeho.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 149 otázek, kterým se dostalo 271 329 odpovědí a 409 600 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist