V pondelí plodovkááá :-(

Otázku položila: Bývalá uživatelka #20179 26.4.2011 15:35

Ahojte baby, spis bych potrebovala zvednout naladu od vas..... Dneska jsem byla na prohlidce jako vzdy a doktor mi sdelil, ze mam spatny vysledek na "Downa".( brali mi krev na triple test, jsem t 17tt) Tak jsme si jeste dneska zaridili na prediku ultrazvuk a velmi hodny pan doktor nam vse vysvetlil a rekl, ze riziko je 1:130. Na ultrazvuku ale videl vse ok a rikal, ze tam riziko nemusi byt vubec zadne, jenom ze nejake panevni plotynky(snad to pisu spravne) jsou zvetsene, ze standart je do 4mm a mi mame jednu 4,9 a druhou 5,2mm,ale ze to jeste nic neznamena. Tak ted vam nevim jestli na tu plodovku jit nebo ne. Jsem objednana na pondeli. Jenze pritel mi v patek odjizdi na mesic a tak mam pocit, ze to vsechno musim udelat ja,......No nevim, meli jste nekdo takovy vysledek na Downa a sly jste na plodovku. Asi to neni prijemne,ale da se to prezit, zejo????

Holky díky, ja jsem stejne rozhodla, ze na to pujdu, věřím, že jak ma byt tak bude. Muisme přece neco vydrzet kdyz chceme mimiska, no ne? Neco jsem si o tom přečetla na netu a určitě se to da vydrzet o tom neni pochyb,.... A ten kdo tu dava minusy, tak tomu přeju.........radsi nic, dneska uz bylo dost zleho. Ale TY kdo to tu rozdava, kdyz mas jiny nazor, tak ho rekni a pod jmenem a ne anonymne, chytráku!!!!!

Holky, před chvíli mi volali, ze to je vsechno ok a ze to bude kluk, tak jsem stastna jako blecha :-) Dekuji vsem za podporu !!!

Holky, před chvíli mi volali, ze to je vsechno ok a ze to bude kluk, tak jsem stastna jako blecha :-) Dekuji vsem za podporu !!!

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahojky
    Tripl testy jsou na prd a dost často klamné, a v tomto případě bych na plodovku šla. Držim moc palce.

  • Ahoj, já už si nepamatuju, jaký jsem ten výsledek měla, ale každopádně jsem neváhala a na plodovku šla, protože jsem chtěla mít jistotu a né čekat dlouhé měsíce, jestli se mi narodí zdravé miminko. Výsledky vyšly dobře a já jsem si pak mohla spokojeně užívat těhotenství. To bylo minulé těhu, malé budou letos 4 roky. Teď jsem opět těhotná, výsledky z krve byly dobré, ale vzhledem k mému věku mi byl opět doporučen odběr plodovky a já ani na chvíli nepřemýšlela o tom, že bych nešla, za ten pocit jistoty to stojí. Výsledky opět vyšly dobře a já si můžu spokojeně užívat. Neříkám, že je to něco příjemného, ale vydržet se to určitě dá. Já bych řekla, že je to spíše nepříjemný pocit než že by to bolelo. A na ten první odběr jsem byla taky sama, protože přítel musel do práce. Neboj, dobře ti to dopadne, budu držet palečky :-)

  • moje švagrová měla špatný výsledek na downa a na plodovku šla.. vše bylo ok:-) ale šla bych nenní to nic hrozného:-)

  • Lucie.S26.4.2011 17:09

    Ahoj jessiceko,

    teda já o tom nic nevím, ale když se ti bude chtít, podívej se i tady v poradně do historie dotazů a odpovědí. Je to myslím 2 - 3 měsíce zpátky, co tady psala jedna holčina, že byla na plodvce a popisovala nám i postup a taky zmínila, že to vůbec není o bolesti, ale spíše o nepříjemném - tvém - pocitu a prý to celé trvalo snad jen 5 min. Já to zkusím najít, ale když to nenajdu, tak se třeba mrkni.
    Neboj se a držím ti štěstíčko. Pokud by mi jednou něco takového doporučili, určitě do toho také půjdu, ať mám jistotu a klid....D

  • Tak to je supeeeeeeer :-D. Tak teď si jen užívej. Taky budeme mít kluka :-)

  • Lucie.S13.5.2011 12:21

    Jééééééééééééééééé !!! No tak to je dneska ta nejkrááásnější zprávička !!! Jessiceko, to je prostě super bomba !!!!

  • Jessi, přečti si, co jsem psala já...
    http://www.womenzone.cz/poradna/otazka/Amniocenteza-pozitivni-II-screening-8237.aspx
    Já měla riziko 1:120. Teď zpětně si říkám, že to nic nebylo, kanyla do žíly na ruce byla mnohem horší, když mě nedávno hospitalizovali, napíchli mi bohužel při odběru plodové vody nervy, takže to bylo více nepříjemné, ale neboj se. Trvalo to snad ani né 5 minut, možná 2 minut - vpich a odběr. Bylo to hodně rychlé. Horší byl strach a čekání.

  • Krásná zpráva k pátek 13. Šťastný den :) Gratuluji ke klučíkovi a ať už máš jen pohodu po celý zbytek těhotenství.l

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 213 otázek, kterým se dostalo 271 561 odpovědí a 409 740 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist