Utz v pořádku ale screening pozitivní

Otázku položila: Anonymní uživatelka #198377 12.9.2017 15:55

Zdravím holky. Stalo se vám, že jste na 1.trim.screeningu měli vše ok ale z krve vyšel pozitivně? Já měla konkrétně riziko na tento vzácný Edwardsuv syndrom 1/135... podstoupila jsem odběr choriovych klku (placenty) a čekám na výsledky. Jsem šíleně nervózní a doufám, že bude vše ok, když utz byl dobrý.. máte některá podobnou zkušenost?

  • 14.09.2017 14:47:16 - full.avl změnila kategorie otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • lulatko12.9.2017 17:02

    Držím pěsti a pokud UZ vyšel bez problémů, buď v klidu. Vypočtené riziko z biochemie rozhodně není žádná tragédie (záleží na věku, případných komplikacích v dosavadním průběhu těhotenství - špinění, krvácení... - to vše může biochemii zkreslit).
    V některých centrech nabízí u odběru tzv. rychlou diagnostiku do 24 h na vyloučení nejčastějších vad - Down, Patau. Edwards a poruchy v pohlavních chromozomech. Nenabídli vám třeba? Mnoha těhotným to pomůže - pak už následující 2-3 týdny do definitivních výsledků čekají více-méně v klidu, když vědí, že se nic neprokázalo.
    Čert sice nikdy nespí, ale u naprosté většiny žen, kterým z biochemie vyjde zvýšené riziko vývojové vady - a to i daleko horší poměry než ten Tvůj - a jdou na odběr (či už klky nebo amniocentéza), se nakonec žádná vada neprokáže a miminka jsou zdravá.

  • eleyne112.9.2017 16:07

    Zkusenost nemam, ale verim, ze to bude dobry. Riziko 1:135 neni tak vysoke, i kdyz chapu, ze to cloveka vydesi. Budu drzet palce, at mas co nejdriv dobre vysledky

  • Mám zkušenost jako ty. Krev byla příšerná, utz v pohodě. Taky Edwardsův syndrom. 1:21. Odběr klku a vše a konec v pohodě :) tak držím pěsti! Bude to určitě dobrý :)

  • Utz vyšel v pořádku, z krve 1:2 DS. Byla jsem na plodovce, vše ok, chlapeček zdravý. Důležitější je UTZ, z krve prostě někdy nějaká hodnota vyjde blbě, i když je vše v pořádku. Držím palce, ať je vše ok :-)

  • Borlova12.9.2017 22:23

    Mě vyšla taky špatně krev na DS, měla jsem skoro 5x vyšší HCG než je běžné, jinak vše ostatní ok, byla jsem na odběru plodovky a dopadlo to dobře. A tobě to určitě taky dopadne dobře. Důležité je, že podle UZ je všechno v pořádku, tak krev je zkreslující. Oni mají nějaké nesmyslné tabulky co je normální, přitom to tak být nemusí, jsme lidi a každý může mít ty hodnoty fakt odlišný. kdy budeš vědět výsledky? Já čekala 3 týdny, ale teď už dělají často ty rychlé výsledky do druhého dne. Drž se, určitě to bude v pořádku ;-)

  • kamarádka měla 1:49 DS, šla na amnio. a ta vyšla dobře. :-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 217 otázek, kterým se dostalo 271 565 odpovědí a 409 748 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist