Utrogestan na podporu otehotneni

Otázku položila: Anonymní uživatelka #247066 4.11.2019 9:08

Dobry den, mam predepsany Utrogestan od 17.dne po dobu 10 dni. Po vysazeni by mela prijit MS. Je tu ale sance, ze doslo k oplodneni a ted mam obavu, ze kdyz Utrogestan vysadim a hladina progesteronu poklesne, ze se to neudrzi. Nemela bych ho spis uzivat dal bez vysazeni, dokud pripadne MS neprijde (v pripade, ze se nezadarilo)? Nemate s tim prosim nektera zkusenost?

O.K. Dekuju vam za rady. Uvidim tedy, jak to dopadne.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Co tak zavolat gynekologovi? Jako ty hormony jsou docela alchymie, rozhodně bych se nespoléhala na rady na webu. Sama studuji medicínu a nedokázala bych vám na toto absolutně vůbec odpovědět 🙄😊 ale držím palce ať se to podaří!

  • jsou ženy, u kterých utrogestan zabrání příchodu ms a to i když těhotné nejsou. pak by jsi mohla brát utrogestan v kuse jak dlouho by jsi chtěla a ničemu by jsi nemusela pomoci.
    takže tam by pak bylo spíš vhodnější si další den, kdy by jsi měla vysadit udělat test (nebo si skočit na krev) a pokud bude pozitivní, tak zavolat na gyndu a domluvit se případně na pokračování v užívání, pokud bude negativní, tak ho vysadit, aby se mohla ms řádně dostavit.

  • Co lekar, to nazor. Me jeden rekl uzivat nez prijde MS, jiny, ze staci 10 dni.

  • venysek5.11.2019 15:34

    Předpokládám, že nemáš nasazenou nějak extra vysokou dávku, spíš jen na tu podporu,takže bych se toho nebála. Jak se tu píše, utrogestan by ti mohl příchod ms naopak brzdit. Poslechla bych dr.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 148 otázek, kterým se dostalo 271 328 odpovědí a 409 599 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist