Usínám až k ránu a pak prospím celý den

Otázku položila: Anonymní uživatelka #298449 20.7.2015 0:21

Ahoj, už asi dva týdny mám problém se spánkem. Jelikož mi začaly prázdniny, trávila jsem čas vzhůru až třeba do čtyř ráno a probouzela se třeba ve dvě odpoledne. Jenže to jen většinou proto, že přišel můj táta z práce a vzbudil mě. Dneska rodiče doma nebyli a já spala od pěti rána až do šesti odpoledne, což je vážně strašné. Budík jsem měla nastavený (patřím mezi lidi, co si nastavují hromadu budíků) a máma tvrdila, že mě budila a já na ni i mluvila. Nepamatuju si to. Navíc je to už taky štve a chcou, abych chodila spát dřív, ale mě to prostě nejde. Lehnu si a převaluju se jak blbá ze strany na stranu i pár hodin. Usnu většinou až kolem té páté hodiny ráno a to jsem ještě vážně ráda. Kolikrát, když si jdu ve čtyři lehnout, tak nemůžu usnout už vůbec a jsem stále čilá. Je třeba osm ráno a já bych mohla v klidu stávat bez jediného problému. Kolikrát jsem to tak udělala a nespala. Takže, abych to shrnula, nemůžu za boha usnout a pak, když nějakou náhodou usnu, se nemůžu probudit. Snažím se přes den unavit, že třeba uklízím, nebo nějak sportuju, i třeba před tím než si jdu lehnout, ale prostě to nepomáhá. Předevčírem jsem byla na celoddenním výletu na bruslích a koupališti - čekala jsem, že doma hned usnu. Spát se mi absolutně nechtělo. Lehla jsem si v pět a nejmíň dvě hodiny se dál převracela. Vzbudila jsem se i přes budík a buzení mamky v šest odpoledne. Poradíte mi někdo?

  • 20.07.2015 11:30:31 - full.avl změnila kategorie otázky
  • 20.07.2015 11:30:31 - full.avl změnila titulek otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Mozna by bylo dobre chodit spat driv nez v 5 rano;) holt jeden den nespi 24 hodin a pak jdi vecer spat. Pretocila jsi si den a noc. V tvem případe by me spis mrzelo ze cely den prospim a nic neudělám ne ze nemuzu usnout.

  • No já třeba chodím o víkendech nebo prostě když nemusím vstávat spát kolem 22 hod a jsem schopná vstávat třeba v 11 a nikdy mi to divné nepřišlo, neřešila jsem to, ale prostě když byly nějaké povinnosti nebo se někam jelo, nedělalo mi problém vstát dřív.
    Mám podobnou spolubydlící jako ty, otočila si den, přes den spí, v noci se učí. Já být tebou bych zkusila být vzhůru co nejdéle, teď chodíš spát v 5, další den půjdeš v 7, pak v 9...nebo pokud vydrží déle, tak co více hodin a časem se dostaneš k tomu, že půjdeš spát ve 22-23hod. Nebo prostě si jít lehnout kolem 22-23 a převalovat se do té doby, dokud neusneš. A tak to prostě dělat pořád, na sílu, než si na to zvykneš, jinak nevím, co bych poradila.

  • Máš přetočený režim, no...
    Já to tak měla jedno léto taky, bylo mi asi 13... a zvykla jsem si usínat až kolem 4. ráno, budila jsem se v 11... Bylo to dost na pytel. Zkus to jeden den prostě vydržet, i když budeš zase v pět ráno unavená a ospalá, prostě nejít spát. Budeš sice celý den jako mrtvola, ale uvidíš, že večer padne desátá a ty budeš spát jak nemluvně :) a další den vstávat na budík v 8 :) Takhle to dělej pár dní a zase se ti to srovná :) Takhle ani z prázdnin nic nemůžeš mít, když celý den prospíš...

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 231 otázek, kterým se dostalo 271 617 odpovědí a 409 754 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist