Umělé oplodnění. Poraďte, jak jste to řešily holky?

Otázku položila: maxice 31.1.2012 17:50

Zítra mě čeká odběr vajíček, (absolvujeme umělé oplodnění) v pondělí, když bude vše ok, transfer zpět do dělohy a pak čekání,zda se zadaří. Tak bych se chtěla zeptat, jak jste to měli vy,myslím v práci? Byli jste na neschopence, či jste si vzali dovolenou? Nepřemýšlím o tom ani tak ze zdravotní stránky, ale po psychické str. páč nechci absolvovat ty pohledy a dotazy kolegů z práce a taky proto, že dělám fyzickou práci,né až tak těžkou, ale je tam prašno a kyselé ovzduší ze silikonů atd. Díky za odpověď.
PS:jakmile budu vědět, že jsem těhotná, automaticky musím jít na neschopenku, to mi i mí nadřízení řekli...

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Tak mně to vycházelo přes víkend. Ve čtvrtek byl odběr a v úterý transfer. V pátek navíc byla jakási firemní akce v Beskydech, tak sem si vzala neschopenku od toho čtvrtka s tím, že pokud se zadaří, tak na ní asi zůstanu a pokud ne, tak se vrátím do práce. Nakonec sem byla ráda za neschopenku, protože mně bylo opravdu dost zle po tom odběru, takže bych stejně nebyla schopná jít první dva dny do práce. Každá to má ale jinak, někomu to neudělá vůbec nic. Jinak po psychické stránce sem nepociťovala žádné změny nebo výkyvy.

  • Tak já při prvním IVF byla doma v den transferu a pak dva dny potom jsem měla dovolenou, po odběru vajíček jsem normálně šla do práce. No ale nevyšlo to. No a pak nás čekal KET a tam už jsem nenechala nic náhodě a ode dne transferu jsem zůstala na neschopence až do konce těhotenství :-D. Pracuju v kanclu, takže nic fyzicky náročného ani náhodou, ale psychicky dost náročné....v práci to nikdo nevěděl, takže žádné pohledy by nebyly, ale zase mě nikdo nešetřil a valili na mě ty sra...ky bez ohledů :-)
    Držím palce ať to vyjde!

  • Ahoj, poprve jsem na odsati vajicek byla 14.12.2011 a transfer byl 19.12.2011 a vzhledem k tomu, ze se blizili vanoce resila jsem to dovolenou. Ted v lednu jsem byla na KET a v centru mi automaticky vystavili neschopenku a budu na ni az do TT z krve u nich v centru. Drzim pesti a preji hodne stesti.

  • Vystaví ti neschopenku ,pokud budeš chtít.Já při IVF měla neschopnost-Při Ket už jsem nechtěla .A ejhle zadařilo se.Pak jsem ale stejně musela doma zůstat.Takže jsem doma a spokojeně si těhulkuji.:-)Hodně štěstí ,ať máš úrodičku.;-):-)

  • petulinkaa1331.1.2012 19:37

    byt tebou,zustanu doma,ale aby si nad tim porad tak nepremyslela,najit si proste neco co te zabavi,jit s kamaradkami na kafe,k nekomu na navstevu,podivat se do mesta,jit na prochazku do prirody,proste pohoda klidek coz budes potrebovat :-) ber to tak,bud to vyjde nebo ne a že nic neni ztracene,nevyslo ted,vyjde příště :-) držim palce :-)

  • Ahoj já jsem podstoupila IVF 1.11.2010 to byl odběr vajíček a za dva dny byl transfér od té doby jsem musela byt doma na neschopenc..mě mluvili že po ivf se moc nedoporučuje chodít do práce ale zaleží jako práci děláš..jinak mi zavedli 2vajíčka ale jen jedno se uchytilo a ted mam doma už krásnou pul roční dceru..držím prstíky aby ti to vyšlo..

  • ahoj, já byla na 2 ivf a pokaždé jsem byla doma na neschopence již po odběru, protože jsem měla vždy silný hyperstimulační syndrom, tak jsem musela pouze odpočívat a nenamahat se. Přeji ti hodně štěstí. My jdeme na poslední pokus v březnu.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 216 otázek, kterým se dostalo 271 564 odpovědí a 409 748 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist