Udrzeni tehotenstvi ...

Otázku položila: Anonymní uživatelka #239670 3.2.2018 8:26

Ahoj zeny mam dotaz… Po samovolnem potratu mi dr rekla ze az priste otehotnim tak mam hned prijit a ona mi da nejake leky na udrzeni… Nyni jsem 28 DC a test je slabe pozitivni jak z moci tak z krve… Problem je ten ze moje dr ordinuje pouze v pondeli a to mam teprve dostat menzes… Nevim teda jestli tam ma cenu jit uz v to pondeli nebo cekat dalsi tyden… :nevim: pozitri je brzo ale mam strach ze za dalsi tyden by mohlo byt pozde… :nevim:

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Petrakim3.2.2018 10:21

    Doktorka ti předepíše umělý progesteron a možná nařídí klidový režim - jestli to bude za tři nebo pět dnů je v počátku těhotenství úplně jedno. Něco jiného je, pokud máš problémy s krví či štítnou žlázou, tam je potřeba jít k doktorovi ihned. Byl-la důvodem předchozího potratu vada embrya (což je drtivá většina samovolných potratů), tak ani progesteron, co ti doktroka dá, k udržení nepomůže. Ty léky "na udržení "se předepisují spíše jako forma placeba. Nic se jimi nezkazí, ale ani ničemu výrazně nepomohou. Něco jiného je, když ti z krve zjistí progesteronovou nedostatečnost (a to nedělá téměř žádný doktor), tam pak je namístě užívání progesteronu. Takže na tvém místě bych hlavně a zásadně věřila miminku (embryu), že to vše zvládne. To je pro něj nyní důležitější než to, jestli půjdeš k doktorce v pondělí nebo ve středu. Diskuzí na toto téma udržení těhotenství v počátku je na netu tuny. Holt potraty se dějí, já také mám za sebou jeden, ale bylo to zamlklé a nejspíše proto, že jsem do sebe cpala onen progesteron - udržoval plodové obaly a něco jako embryo uvnitř, které by jinak už tělo dávno vyloučilo.

  • Já bych v pondělí ráno udělala ještě jeden test, jestli aspoň trošku zesílí a zavolala bych Dr a domluvila se, co dělat dál. Já to měla úplně stejně. Po zjištění pozitivního testu jsem hned volala, objednali mě cca za tři dny, vzali mi krev na potvrzení hcg, udělali utz ( tam samozřejmě ještě nic vidět nebylo), dali léky a pak jsem jezdila co týden na kontroly.

  • terryk3.2.2018 8:47

    A co zkusit tam v pondělí zavolat a počítat s eventualitou, že bys tam ještě dorazila?

  • marketaj3.2.2018 10:17

    Zkus udelat test, v pondeli tam zavolej a s dr se domluv. Verim, ze ten jeden dva dny nebudou rozhodující. Ony ty prasky nejsou spasne...

  • eleyne13.2.2018 10:18

    Ja bych tam v pondeli na tvem miste šla, ona ti pravdepodobne da Utrogestan. Ten normalne berou zeny, ktere napr. prodelaly potrat, i kdyz jeste ani nevi, jestli jsou tehotne.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 444 odpovědí a 409 667 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist