Udržení si váhy

Otázku položila: Anonymní uživatelka #264494 28.9.2021 21:22

Ahoj, potřebuju nějaký tip na to, jak si udržet dlouhodobě váhu. Je mi 33, momentálně jsem spokojená - 158cm, 48kg.
Jde o to, že tak celoživotně s tím dost bojuju - jsem ten typ, který dělá něco buď na 100% anebo vůbec, takže i pokud se týče hubnutí a takového toho zdravého živ. stylu, buď vše anebo nic. Buď cvičím jak blázen, málo jím a hubnu, anebo nedělám skoro nic, povolím si sladkosti, větší porce jídla a přibírám. Nic mezi se mi moc dlouhodobě nedaří :-))) Mám za sebou velké výkyvy (v těhu jsem se vyžrala na nehoráznou hmotnost, pak to shodila, pak zase dost nabrala). K tomu, abych začala třeba hubnout, mě musí něco hodně motivovat, jenže to není tak jednoduché..
Teď to poslední hubnutí jsem začala jezdit na kole, což mě moc baví a provozuju to, když je čas i teď s "ideální" váhou:-) Ale i tak, už zas cítím, že povoluju v jídle, sladkosti, knedlíky, větší porce a častější jídlo přes den, než je nutno :-D a už se v tom zas začínám plácat. Zatím nepřibírám, ale ..
Jak docílit toho "správného" příjmu? Nějaké tabulky jsou fajn, ale je to vždy jen orientační a to je mi prd platné. Na druhou stranu se mi moc nechce počítat KJ, nechci být otrokem.
Máte nějaké tipy na udržovačku váhy? Díky.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Francy29.9.2021 9:40

    "cvičím jak blázen, málo jím a hubnu" není zdravé hubnutí, nýbrž zpomalený metabolismus, kdy se nespaluje tuk, ale bílkoviny. Proto, když přestanete, tak ihned nastupuje jojo efekt. Navštivte výživového poradce (opravdu kvalitního s referencemi) a nechte si poradit. Takhle si akorát zničíte tělo ;-)

  • hlavně bych zapřemýšlela nad tím, co je opravdu dostatečný příjem potravy.
    ono pokud je větší výdej, tak prostě je potřeba )aby se váha udržela) navýšit i příjem. a taky pokud je člověk fyzicky aktivní, rostou mu svaly a váha může jít nahoru i z tohoto důvodu.
    já takto během velmi krátké doby přibrala 3kg jen tím, že jsem na jaře začala sportovat.
    ono je velký rozdíl mezi tím, co si člověk myslí, že je ideální váha a tím co by pro tělo bylo reálné-potřebné. a pokud neustále bojuješ s dietami tak míš nejspíš rozhozený metabolismus. a toto všechno je hlavně v hlavě. dokud nedáš do pořádku hlavu nepůjde ani zbytek.
    a jen na okraj - měřím 160cm a vážím 66kg (věk 45). konfekční velikost 38. prostě váha není všechno, jde i o ostatní míry na těle.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 198 otázek, kterým se dostalo 271 490 odpovědí a 409 679 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist