Učitelství - jaké vzdělání je potřeba?

Otázku položila: Bývalá uživatelka #180892 19.7.2018 19:07

Ahojte, chtěla bych se zeptat těch co o tom už něco vědí, jelikož mě samotné se toho nepovedlo moc zjistit...Momentálně mám ukončenou střední školu se zaměřením na grafický design a mým cílem je učitelství, konkrétně výtvarné výchovy a popř. dějepisu na základní škole na druhém stupni. Zajímalo by mě, jaké je k tomu zapotřebí vzdělání, jelikož mám pocit, že pedagogické minimum se střední školou nestačí..je to tak? Je nutné udělat si Mgr. nebo stačí Bc?...chci studovat dálkově...Moc děkuji za případné odpovědi a jestli by byl někdo z vás tak zlatý že by mi poradil i konkrétní školu (jsem z olomouckého kraje ale to asi není podstatné protože výšek tolik není) kde se to dá dálkově studovat budu vám moc vděčná. Já už jsem si nějaké našla, ale zatím nevím jak je to s úrovní požadovaného vzdělání, takže nevím jestli mi to co mám vůbec k něčemu bude...Moc děkuju :)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • buccaneerka219.7.2018 19:25

    Potřebuješ magisterské vzdělání, nejlépe z pedagogické, případně filozofické fakulty. Studovat dálkově by se mělo dát na Palackého univerzitě, dojíždět dál je možné na Masarykovu univerzitu do Brna nebo na Ostravskou do Ostravy. Jen si při přihlašování zjistí, jestli ty dva obory mají garantovaný rozvrh, jinak se ti můžou překrývat hodiny a jsou s tím zbytečně problémy.

    Jinak dnes je skoro všechno 3 roky Bc. + 2 roky NMgr. Zaměstnat tě někdo může i jako Bc., ale pouze za podmínky, že nemůže sehnat nikoho kvalifikovanějšího, což musí případně doložit před inspekcí, kdyby mu přišla.

  • Ahoj. Jsem ucitelka, tak se pokusim poradit. Abys mohla ucit, musis mit VS v oboru pedagogickem, titul Mgr. (pripadne Bc. s tim, ze studujes dal). Titul Bc. Ti v zadnem pripade nestaci. Nevim, jak je to u dalkoveho studia, ale asi budes delat prijimacky. Studium je docela narocne. Pocitej, ze na aprobaci Vv-De se prihlasi treba 30 lidi a vezmou cca 2 (bylo u nas).

  • vygoogli si zákon o pedagogických pracovnících- tam se dočteš vše potřebné. jinak aktuálně mají některé vysoké školy druhé kolo přijímaček. Další studium budeš potřebovat.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 148 otázek, kterým se dostalo 271 328 odpovědí a 409 599 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist