Učení se na snowboardu

Otázku položila: Anonymní uživatelka #339270 22.11.2018 23:08

Ahoj, bývají v kurzech snowboardingu (nebo lyžování) jen děti? Já jsem na horách nikdy nebyla, protože mě tam nikdy rodiče jako malou nevzali, takže když se mě třeba někdo zeptal, jestli nepůjdeme na sjezdovku, moje odpověď byla "a co bych tam dělala? Klouzala se po prdeli?" :D No, jenže v poslední době mě láká jet na hory s přáteli a prostě umět to na snowboardu, protože pak vidím ty fotky, jak tam každý je. Ale neumím to. Naši to neumí a moji přátelé určitě nepojedou na hory s tím, že mě to celou dobu budou učit a nezajezdí si. Tak mě napadlo, možná nějaký kurz? Ale cítila bych se docela trapně, kdyby tam byly jen malé děti, protože je mi dvacet :D Učí se to normálně i dospělí v kurzech?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • dancewomen23.11.2018 0:08

    Já měla na snowboard soukromou lektorku,když mi bylo asi 20,vždy jsme byli tak 3 dospělí na lekci a bylo to fajn,je třeba se poptat a pozjišťovat.S dětma Tě určitě dokupy nedají;-)

  • já jsem byla minulý rok na horách (bylo mi 31) a vždycky jsem chtěla zkusit snb. Tak jsem si zaplatila na hodinu učitele a pak to zkoušela sama (samozřejmě na dětské sjezdovce). Myslím, že mi to i docela šlo... dole, když jsem se chystala uvolnit nohy z prkna mi to podjelo, a na rovince jsem sebou flákla:( a tak nešťastně, že z toho bylo zlomený zápěstí. Takže buď opatrná i na rovince. Ale myslím, že pokud jsi nestála nikdy ani na lyžích ti to půjde líp když nemáš srovnání. Hodně štěstí a určitě se toho neboj :-)

  • Risu23.11.2018 0:24

    Tvoje škola nejezdi v sedmicce na lyzak?
    Ale neboj, jsou i kurzy pro dospele, videla jsem je prave na lyzaku (teda uz se stredni) ;)

  • marketaj23.11.2018 8:18

    Naučit se to můžeš i teď, jenom to znamená chtít a věnovat tomu trochu úsilí a peněz. Pokud budeš chtít vyrazit s partou, tak si over zda v tom daném středisku je lyžařská škola a jaké mají služby. Jakmile zvládneš základy, tak věř že i s kamarády pak můžeš dělat pokroky a oni si také zájezdu, když ty si dáš chvilku pauzu. Koukni třeba na tuhle školu http://www.ski-school.cz/lyzarska-skola-a-pujcovna/janske-lazne/lyzarska-a-snowboardova-skola/
    Jinak to opravdu stojí za to, na horách a na sněhu je dobre;-)

  • určitě můžeš i jako dospělá jít do kurzu. bývá to i tak, že jeden lektor se věnuje jednomu žákovi, má na něj dostatek času a dost věcí se tím pádem dá naučit hned první den (doporučím tak výuku 2h - to je tak akorát) a další dny si pak už užívat s přáteli.
    i když nějak lyžovat umím, tak sem šla s (už větší) dcerou na školu výuky carvingu a nebyla jsem tam jediná dospělá. takže není potřeba se nějak obávat a stydět.

  • vanilka0723.11.2018 10:04

    Takmer kazde lyziarske stredisko ma lyziarsku skolu alebo lyziarskych instruktorov. Je dobre si zaplatit instruktora na par dni a potom to uz iba skusat a skusat. Staci, aby Ta naucil zakladne veci a potom je to aj tak iba o cviku. Ucila som sa lyzovat ako dospela, tiez som nikdy predtym na lyziach nestala, pretoze neboli peniaze na to, aby som sla na lyziarsky.. 3 dni som lyzovala s instruktorkou a potom uz som sa ucila sama. Dnes v pohode lyzujem cervene zjazdovky a bavi ma to.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 204 otázek, kterým se dostalo 271 505 odpovědí a 409 704 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist