UZ v 1.trimestru

Otázku položila: Anonymní uživatelka #408715 27.9.2019 8:32

Ahoj holky, ktere riziko je pro me ve vysledku screeningu dulezity? Populacni riziko nebo upravene riziko? Populacni riziko je celkem velke, upravene je u vsech <1:20000. Plus rustova retardace plodu pred 37.TT je 1:705, coz mi prijde dost, ale nikdo nic nerikal.
Vcera jsme byli na screeningu, ktery vysel negativne. Ale nikdo mi nevysvetlil vysledky krve, netusim co ty hodnoty znamenaji. Zda jsou vysoke nebo nizke.. Neni napsano, zda je pritomna nosni kustka.
TT moc neodpovidaji MS (cca o tyden), takze podle vcerejsiho screeningu jsem byla 13+1. Pritom ale dle me Dr.jsem mela byt teprve 12+3.
Ano, vysledek je, ze je screening negativni, dva lekari nam gratulovali, jak mame krasne, zdrave miminko, ale.. ta zprava me dost zneklidnila. A do screeningoveho centra je nemozne se dovolat.
Diky!

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Na 1. screening se chodí kvůli upravenému riziku - to populační bych neřešila, je dané věkem a používá se jen pro výpočet. Pokud by nosní kůstka chyběla, určitě by Tě na to upozornili a hnali Tě na další vyšetření plus - myslím, že by se to odrazilo i v celkovém výsledku. Byla bych v klidu - všechny údaje, které uvádíš vypdají ok.
    Jen je dobrě si uvědomit, že jde o statistiku - pravděpodobnost..negativní screening neznamená automaticky zdravé dítě a i s pozitivním screeningen a výsledkem rizika třeba 1:5 může být miminko nakonec v pořádku. Jistotu budeš mít až po porodu, ale nemá smysl se tím dopředu zbytečně zaobírat.

  • 1:705 znamená, že jedna ze 705 miminek může mít danou vadu..je to pravděpodobnost na základě hodnot. čím vyšší číslo tím líp. já u výsledků měla populační standart a můj. Pokud by to mělo byt podezřelé, určitě to na genetice řeší.. výsledky budou v pořádku

  • Bud v klidu, pokud jsi ja screningu byla nekde na genetice, tak tam to fakt nepodceni

    Ze neni kustka pritomna muze znamenat, ze mimco bylo blbe natoceno nebo jsi tam byla jeste moc brzo
    Ja jsem proto chodila az v terminu na horni hranici (myslim, ze termin je 11-14 tyden).
    Kdyby se jim cokoliv nezdalo, rekli by ti to.
    Mne takhle hnali za tyden znovu, neb doktoru se nelibil interval tlukotu srdce (ze ta hodnota byla moc velka). Za tyden (na kontrole to bylo uplne ok). Omylem jsemm mimco chvilku pred utz nadopovala cukrikem:-D

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 519 odpovědí a 409 720 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist