Trochu mimo mísu, ale zajímají mne názory na článek - odkaz v obsahu otázky

Otázku položila: Bývalá uživatelka #36574 28.2.2012 18:34

http://aktualne.centrum.cz/finance/rodina/clanek.phtml

jedná se o zrušení porodného

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Já se zrušením porodného souhlasím. Jasně, dostat 13 tisíc je příjemný, určitě to pomůže k pořízení výbavy, ale nepořizuju si dítě jen kvůli tomu, abych porodný dostala. Buď ať ho dají všem dětem nebo nikomu. Naše ekonomika stojí za houby a zrušení porodnýho snad ňáký korunky státu ušetří. Dneska je krutá doba a spousta rodin počítá, jestli si dítko může dovolit nebo ne. A to porodný už to nevytrhne a rozhodně o tom nerozhodne.

  • Osobně si myslím, že porodné nikoho nespasí. Takže když zanikne, tak prostě zanikne. Myslím si, že rodiny s dětmi ohrožují mnohem více jiné ekonomické faktory, než je právě zrušení porodného. Což jest, dle mého mínění, například nárůst DPH, kdy vláda uvažuje o jejím sjednocení na 20% procentech. Ani nechci vědět, co to udělá s cenou potravin, energií, vody. U nás již teď stojí kubík vody takřka 85,- Kč. Naprostá šílenost. Samy uričtě v obchodech vidíte, jak hodně podražily potraviny od podzimu loňského roku. Ekonomové uvádějí, že zdražení je u řady potravin cca 26%. Sice je fajn, že lze od ledna měnit délku čerpání rodičovského příspěvku každé tři měsíce, ale v případě nejhoněji využívané tříleté varianty, se vyplácená částka snížila o cca 500,- Kč měsíčně, což řadě rodin může působit problémy, protože za těch 500,- Kč koupíte minimálně jeden balík plen. Brzy se vracím do práce a na jednu stranu se toho děsím. Pracuji na sociálně-právní ochraně dětí a denně se setkávám s rodinami, které třou bídu s nouzí a to se zrovna nutně nejedná o lidi, kteří nechtějí pracovat. Často pracují ve špatně placených dělnických profesích a pak jim nezbývá ani na základní životní potřeby. A myslím si, že takových lidí bude i nadále přibývat. Já na jednu stranu chápu, že je nutné něco dělat s obrovským schodkem, se kterým naše země hospodaří. Na druhou stranu by to nebylo tak drastické, kdyby u nás nebyla tak obrovská korupce, papalášov a dodržovaly se zákony. Ale to je utopie

  • Verousek8928.2.2012 20:07

    Já zánik porodného neberu jako nijak velký rozdíl oproti tomu, co je zavedeno teď. Když si spočítáte, kteří lidé na to porodné vůbec mají nárok, tak zjistíte, že se to většinou týká rodin, kde např. žena nepracuje, protože kdyby pracovali oba, tak i kdyby oba vydělávali "jen" 10tis. měsíčně, tak stejně na to nárok mít nebudou... Takže je to bráno pro opravdu sociálně slabé rodiny a lidé, kteří plánují rodinu, tak se u nich předpokládá, že jsou finančně zabezpečeni. Beru to tak, že je fér, že ho dostanou buď všichni, nebo nikdo. A myslím, že se běžně předpokládá, že plánovat rodinu začnou lidé, kteří jsou alespoň trochu finančně zabezpečeni. Od té doby, co to zavedli jen na první dítě a jen do určité hranice příjmů a teď, když to chtějí zrušit úplně, mi to už nepřijde jako velký rozdíl. Chápu, že je to smutné, ale stejně.. co s tím naděláme.

  • Poslanci jsou hovada ty si stoho koryta nevezmou ani korunu my je zivime.Ty tenhle stat dostanou pekne do sracek .To porodne nikoho nevytrhne ale jde o to ze za chvili budem platit i za vzduch ktery dychame.Vzdyt nam vse berou co uz muzou.Ja uz dva roky schanim praci mam dve deti a jsem samozivitelka a nikdo me nezamestna kdyz reknu ze potrebuju jen na rano tak uz se mi ani neozvou.A kdyz pujdu na vic smen tak zase neuvidim vubec deti a hlavne budu muset najit chuvu na hlidani a na to si tady z nasema platama nevydelam co to jsme za stat.ME ROZCILUJE KOLIK MAJ ONI A ONI SI NA PLAT SAHNOUT NENECHAJ JEN NAS SKUBOU O CO MUZOU.PRITOM TAM BUD NEJSOU NEBO CHRAPOU.

  • Upřímně? já porodné stihla u obou dětí a nekoupila jsem za něj ani ň...dala jsem ho klukům na účet do budoucna, my si děti pořizovali, protože jsme je chtěli a ne kvůli penězům, na výbavu jsem si našetřila dostatečně s předstihem. Takže pro mě souhlas s tím, že buď porodné všichni a nebo nikdo. Když ho zruší, dá se bez něj také obejít a třeba jednou to bude k dobru právě našim dětem, protože pokud by konečně přestali někteří vyčůránci tunelovat, co se dá, mohla by se kasa díky úsporám naplnit a bylo by to hlavně pro naše děti. Fór je v tom, že odříkat si nechce nikdo, peníze by chtěli všichni a nikdo proto nic nedělá, nahoře krade kdo může a odírá nás. Ale tahle vláda ať je debilní jak je a chce a mám výhrady zejména k Dobešovi, některým Hegerovým opravdu imbecilním metodám šetření a Drábkovi, prostě aspoň se snaží s rozpočtem a dluhy něco dělat. Ostatní zatím rozdávali a kradli na úkor nás a hlavně našich dětí...neříkám, že model, co je teď u moci je nějak dobrý, ale aspoň je snaha...

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 210 otázek, kterým se dostalo 271 552 odpovědí a 409 730 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist