Tříleté dítě - nejedlík

Otázku položila: Anonymní uživatelka #273049 4.3.2021 15:05

Synovi byly v únoru 3 roky a už jsem z něho zoufalá. Téměř nic mi nejí a už nevím, co mám dělat. Už je to dlouhodobý stav a mám pocit, že je to den ode dne jen horší. Jídel, které pozře, je opravdu minimum, a pořád se ten jeho výběr zužuje. Sní jen pečivo s máslem (někdy ještě s medem), brambory, bramborovou kaši, knedlík, kuskus, rýži, vývary (poslední dobou mi z nich vyhazuje všechnu zeleninu a maso), hráškovou polívku s opečeným rohlíkem, rajskou a občas zeleninovou, z omáček pouze svíčkovou a španělského ptáčka (ale bez masa), čokoládový termix, pudink Paula (kromě jahodového), kupovaný čokoládový pudink se šlehačkou (domácí nesní), občas chce ještě mléčnou ovocnou kaši Sunárek. Zamiloval si teda kakao, a to klidně vypije i 3 hrnky za den. Pije pouze čistou vodu (čaj, džus, ochucené vody nevypije). Občas sní vánočku s máslem, má rád bábovku a jednu takovou obyčejnou kakaovou buchtu. A to si myslím, že jsem už vyjmenovala všechno z jeho stravy :(
Už asi 3 měsíce do něho nedostanu maso, před měsícem přestal jíst i šunku, dlouho do něho nedostanu žádné ovoce (maximálně si někdy kousne do jablka), řešila jsem to aspoň 100% ovocnýma kapsičkama, ale ty mi už od prosince nejí taky. Nejí zeleninu, jogurty, sýry. Přijde mi, že jeho strava nemá žádnou výživovou hodnotu a nevím vůbec z čeho žije :(
Do asi tak 20 měsíců mi jedl úplně všechno. Pak začal být trochu vybíravý, ale dalo se to (jako že třeba přestal jíst bílý jogurt, ale ovocný snědl, nebo přestal jíst některé druhy ovoce). Ani nevím, kdy se to pak zlomilo a přestal jíst většinu věcí, které do té doby jedl.
Jinak teda jsem mu dlouho zvlášť vařila. Až od loňského září jsem mu začala dávat naše obědy. Když jsem mu dělala příkrmy, tak jsme postupně přešli z mixovaných na rozmačkané, ale když mu začali růst stoličky, tak mi to mačkané jídlo jíst přestal a museli jsme se vrátit k mixování. A u toho pak dlouho zůstal. Snědl sice chleba i s kůrkou, ale oběd pozřel jen rozmixovaný, max. sem tam snědl polívku. V září dostal starší syn (teď 6) termín na operaci kýly, tak jsem řekla dost a dávala mu prostě naše jídlo. Tatínek ani babička by mu nevyvařovali. Během týdne pochopil a v pohodě jedl i řízky s bramborem atd. Ale tak od listopadu řeším, že začal být vybíravý a skoro nic nechce jíst :( U toho staršího tohle právě neznám.
Ještě bych teda řekla, že mi vlastně neochutná nic, co nezná. Podívá se a řekne nebudu. A nejí v podstatě ani sladkosti. Protože mi nechtěl normálně jíst, tak jsem mu je nechtěla dávat. Jen tchýně s tchánem ho teda naučili jíst čokoládu, kterou jsem mu zakazovala a jim jsem to vysvětlovala, ale stejně mě neposlechli. Jsem prostě nenormální, když mu čokoládu dát nechci, když ji normálně jí druhý vnuk od švagrové a je mladší, že? Jenže to je zase malý otesánek, co sežere všechno, co potká... Já mu teda doma čokoládu nedávám.
Měla některá z vás stejné trápení a pomohlo něco? Já už fakt nevím :(

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 149 otázek, kterým se dostalo 271 329 odpovědí a 409 600 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist