Tříleté dítě a počítač

Otázku položila: Anonymní uživatelka #393416 26.1.2019 12:44

Holky, jak to máte s dětmi a počítačem? Dovolíte tříletým dětem na počítači hrát nějakou hru? Kolik času mu dovolíte? Nedělá vám scény, že nechce skončit v určený čas?

  • 26.01.2019 15:47:56 - full.avl změnila kategorie otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Přijde mi brzo, aby tříleté dítě hrálo hry na PC. Když už tak k PC a nějaké aktivitě na něm bych přistoupila s nástupem do první třídy. Dřív ne.

  • Zanthia126.1.2019 12:59

    Asi mě některé matky ukamenují, ale my jsme u dcerky nakonec zvolili taktiku volnéjo přístupu k tabletu i telefonům už od 1 roku. Jsou jí 2 a netráví u toho moc času, protože už jí to tak nefascinuje, není to zakázané ovoce a už se nabažila a je daleko radši když si s ní hrajeme my s čímkoliv jiným nebo když jí zapneme piano nebo rádio a společně hopsáme. Asi v budoucnu pravidla nutná budou, ale zatím mi to takhle připadá v pohodě.

  • petulinkaa1326.1.2019 13:56

    Driv ci později k tomu dojde, o tom zadna... ale ve třech letech je každodenní sezení ještě brzy. Dcera když je na mobilu nebo PC, převážně využívá naučné programy, malování, kouká na různé vyrábění něčeho a potom zkouší a tak podobně. Hry nehraje, že by seděla u PC a hrála Maria třeba :-D

  • Ja bych to dovolila , ale jenom na hodinku a dávala bych pozor , co tam dělá .

  • dancewomen26.1.2019 13:08

    Ne ani mé 1,5 roční dítě ani mé 3,5 roční dítě si nehraje s telefonem,tabletem,ani počítačem a ani to nevyžadují,jelikož žádné tyto věci neděláme ani my s manželem,takže telefón chtějí,jen když chtějí zavolat třeba babičce a tak,jsem za to ráda, protože těhle věcí si v životě ještě užijí až až.

  • U nás taky využíváme tablet, ale jen na cesty, čekání u doktora apod. Mám v tabletu staženo několik celkem naučných her ... kreslení, počítání, barvy, angličtina, starání o kočičku ... Někdy se to jako způsob zabavení dítěte fakt hodí. Ale určitě to nemá každý den, spíš výjimečně. Doma si má hrát s hračkami, vyrábět apod.

  • Já ani jedno moje dítě k PC nepustím a je jim 5 a 7. Ale zase dost koukají na TV na dětské programy.

  • Techniku tabulí se ve škole dnešní děti naučí zvládat během týdne, i když se s tím dříve nikdy nesetkaly, nepotřebují průběžnou průpravu na PC a telefonu, toť můj názor.Tyto věci může dítě umět během dne, když na to přijde, ale tím také skončí zájem o jiné aktivity. Syn už ve čtyřech jezdil na malé motokrosové motorce a věřím, že tím bude ve škole mnohem zajímavější než s tím, že umí doma s notebookem a telefonem jako každý. Dcera ve čtyřech letech strčí do kapsy v básničkách a pohyblivosti mnohé předškoláky. Oba umí perfektně mluvit. Díky počítačům, tabletům a věcem tomu podobným stále více dětí zaostává v řeči (dle výzkumu). Ve třech letech je na to opravdu brzo, navíc modré světlo působí špatně na organismus, poruchy soustředění, spánku, atd. Za mě fakt ne, je malá.

  • Me hlavne mrzi ( a to teprve nase ditko ceka na příchod na svet) ze vidim jak se vsude šíří same interaktivni tabule a tablety a blbosti... Kdyz si vzpomenu ze jsem jeste pred par lety byla v prvni tride a psali jsme do pisanek, ucili se cist ze slabikare, skladali slova z nastrihanych pismenek a jak to vlastne fungovalo celkove a ted jde vsechno cim dal vic pres pocitace.... Nejaky vliv na vyvoj cloveka to mit musi, to at mi nikdo nerika.. Beru to tak ze dite od telefonu a podobne nebudu moct uplne odstrihnout aby se nestalo tercem posmechu, ale taky nechci dopustit aby bylo ovlivnovano temi trapnymi youtubery a hovadinami (kdyz uz ted se mi otvira nuz v kapse kdyz slysim pouhe fiha tralala)...ale aby vedelo ze internet je i zly pan a ze neslouzi predne pro zabavu ale pro zjišťování informaci...
    A krom toho se mi zda ze jsou deti prave proto co ruzne sleduji na internetu (a vidi to treba u tech starsich kterym se pak snaží vyrovnat) cim dal vice rozezrane, mene si vazi veci, maji mene zabran delat spatne veci (chovani na verejnosti a celkove) a hlavne ztraceji uctu k dospelym a k rodičům..

  • stupidiack26.1.2019 19:22

    Čtyřletý syn nezná ani mobil, ani tablet. Umí ho používat, protože to má u tatínka jednou za 14 dní na víkend, ale já jsem zásadně proti. Hrajeme si jinak - pexeso, karty, stavění kostek, kreslení .. Do dvou let neznal ani pohádku v televizi. Myslím, že na tohle je ještě brzo.

  • Naše čtyřletá dcerka si chce hrát na Pc. Nedovoluji jí to nijak často. Jednou týdně u toho sedí půl hodiny a hraje takový ty naučný hry jako seskládání věcí stejného tvaru, nebo barev, pocítání, abecedu... Na tabletu, když si ho půjčí, si pouští jenom krtečka a víc nic. :)

  • Řeším něco podobného s 2,5-letým s díváním pohádek na PC. Moje idea byla žádné pc, tv do 3 let.Problém začal v těhotenství ( v jeho roce a půl), kdy jsem byla ko a abych si chvilku oddychla, pouštěla jsem mu krtečka. U nás nastal opačný případ než píše Zanthia1 - u nás to bylo s jídlem roste chuť. Po šestinedělí, kdy na pc trávil na můj vkus příliš mnoho času (pc bylo puštěné skoro nepřetržitě, jelo youtube a on si k tomu běhal, jak chtěl - cca 20 minut na pc, pak 30 minut si hrál s něčím a tak dokola), jsme se rozhodli to omezit. Může koukat půl hodinu po snídani a půl hodinu po večeři. Na pc mám nastavený časovač, kdy se po té půlhodině vypne, plus mu vše pouštím sama z disku, abych měla přehled na co se dívá. Ze začátku protestoval, ale už si zvykl a bere to tak. Hry mu zatím vůbec ukazovat nechci.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 204 otázek, kterým se dostalo 271 504 odpovědí a 409 702 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist