Trávení, průjem, nadýmání mého manřela.

Otázku položila: Anonymní uživatelka #65121 14.8.2012 0:44

Ahoj womenky! Trápí mě manželovo trávení! Je povoláním řidič, nemá možnost si v klidu zajít na toaletu, tak to celé dny drží. Na velkou chodí ráno a po návratu ze zaměstnání vždy po jídle a někdy i v noci ho to probudí. Neustále má prý pocit plnosti i po vyprázdnění, nadýmá se a prdnout se bojí, aby se nepo.... Váha mu lítá + - 5kg. Stolici má řídkou, světlé barvy a kukuřici nestráví vůbec! Já nevím jak mu mám vařit a on si k doktorovi nezajde. Asi se stydí. Ve svém volném čase jezdí na kole a pije přitom Issostar. Každý večer chodí na 3-4 piva a je kuřák. Poradíte mi některá, jak mu upravit stravu nebo spíš nějakého výživového poradce?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj, my máme podobný problém. Manžel pracuje mimo domov, stravuje se tak, že snídaně a večeře si kupuje sám, na obědy chodí do restaurací. Občas večeří v pět, občas v sedum, občas v devět. Občas musí obědvat v sedě na betonu z plastové krabičky a při tom obsluhovat mašinu... Měl velké problémy s nadýmáním a s bolením břicha. Byl dokonce v nemocnici na pozorování, kde na nic nepřišli. Prostě žaludek dobrý, střeva dobrý,...žádný nález. Doporučili mu dietu, najít si jídla po kterých je mu špatně a vynechat je z jídelníčku. Takže jsme zkusili míň koření, míň tuku, luštěniny jen občas, míň cibule...prostě mi říkal co mu neudělá dobře, tak jsem začala upravovat. Časem jsem přišli na to, že hodně za ten stav může stres a nejhorší je právě ta nepravidelná strava a to, že si jaksi k obědu nemá čas sednout a sníst si ho v klidu. Jinak manžel občas zajde na pivo nebo víno, tvrdý alkohol raději vynechává, protože mu po něm není dobře a není kuřák. Časem si našel nějaký režim, při kterém mu je dobře, ale když přijde v práci velká zakázka a stres, tak je to horší. Přijede domů a normálně mu tělo špatně reaguje na pravidelnou domácí stravu. Ono se to doktorům mluví - dieta, jenže jak mu ji připravit, když někdy v horku odjede v pět ráno z domu a ledničku najde na ubytovně v osum večer a mezi tím má jídlo v autě v padesáti stupních.
    No ale určitě doporučuju zajít k doktorovi, třeba vám poradí líp nebo partnerovi doporučí nějakou léčbu nebo dietu. Je to sice nepříjemné, i všechna ta vyšetření, ale základem je vědět, jestli není nemocný. Pak se můžete obrátit na výživového poradce.

  • Také jsem si asi už "poškodila žaludek" denním stravováním v restauraci... Ale teď se snažím si vařit do krabiček a když už mi je těžko nebo js´du jednou za čas na ten řízek s kolegy, tak si beru pro jistotu Pangrol...tobolky, které doplní do těla trávicí enzymy a jídlo se pak lépe stráví. Moc mi pomáhá!

  • Martincovala3.11.2021 12:50

    Manžel je také povoláním řidič a já zase sedávám celé dny za kasou. Oba tedy v podstatě pořád sedíme a s tím si trávení moc nerozumí, to tak prostě je. Měla jsem tedy mnohem větší problémy než manžel, ale oběma nám pomohlo pravidelné užívání oleje https://www.cbdcko.cz/cbg-oleje/cbg-konopny-olej-full-spectrum-10-10ml/ , který pozitivně působí na trávení.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 214 otázek, kterým se dostalo 271 562 odpovědí a 409 744 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist