Touha

Otázku položila: Anonymní uživatelka #438259 22.2.2022 8:35

Dobré ráno, přiznám se, že si přijdu už jako magor a vsadím se, že i některé z Vás tak budu připadat.

Už jako dítě jsem toužila mít svou rodinu a postupně se ten můj sen zvětšoval. Uvědomila jsem si, že nejspíš nebudu kriérista, ale spíše rodinný typ. V patnácti jsem si pohrávala s myšlenkou jaké by to bylo mít své dítě, ale samozřejmě vždy tady byla překážka, nízký věk, nebyl partner a studovala jsem.

Teď už první rok pracuju a bydlím s přítelem. Práce mě neskutečně naplňuje, ale… ale ta má touha se stále zvyšuje a já nevím, jak s tím pracovat. Možná i proto, že podvědomě vím, že už žádná ta překážka není, tedy ne nějaká velká.

S přítelem o tom mluvíme, on semtam nahodí, že jestli po tom tolik toužím, tak můžeme rodinu založit. Vybírá si kočárek na sport, přemýšlí, kde by mohla být postýlka… ale oba víme, že jsou to plané řeči, protože rozum nám oběma říká, že ještě nejsme pořádně zajištění, nemáme svým způsobem nic a bylo by nerozumné zatím snažit se o dítě. Především jsme i oba mladí.

A moje otázka zní, prošel si někdo tím stejným? Někdy si přijdu opravdu jako magor, že každý den myslím na naši budoucí rodinu. Kdybych alespoň byla znuděná, tak to chápu, ale já někdy nemám čas ani myslet😁

No, omlouvám se, ale muselo to ze mě.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Martasek8922.2.2022 9:31

    Já to měla od 15 let stejné. Taky jsem se moc těšila, i mamka to věděla, ale obě jsme taky věděly, že je plno let čas, ale těšila jsem se moc. Dodělala jsem střední, vysoká mě nebavila, měla jsem přítele a šla pracovat. Poté jsem otěhotněla a dočkala jsem se.

    První dítě jsem měla ve 21 letech, druhé v 25 letech ;-)

  • Francy22.2.2022 8:43

    A kolik vám je, jak dlouho jste spolu? Bydlíte u rodičů, v pronájmu nebo ve vlastním? Být mladá maminka přeci není nic špatného. Pokud nežijete od výplaty k výplatě, máte zázemí a oba souhlasíte, tak proč do toho nejít? Odpracováno už něco máš, takže nárok na mateřskou mít budeš. A co třeba první svatba? Zaměstnala by si hlavu a dítě by se pak narodilo do kompletní rodiny :-)

  • Ahoj, koukni na youtube na kanál Mimi a já. Holčina má i instagram. Taky mladá maminka, první dítě měla snad hned po maturitě a už čeká čtvrté miminko. Mohla by to být pro tebe příjemná inspirace, že i takhle to jde :)

  • Mám to stejně.
    Ale nebylo s kým. Ted je s kým a pomalu na tom pracujeme.
    Akorát jsem vždycky chtěla dvě děti do třiceti. Za čtvrť roku mi bude 33 :/

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 149 otázek, kterým se dostalo 271 329 odpovědí a 409 600 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist