Teplá či horká sprcha v těhotenství

Otázku položila: Maki89 19.10.2011 22:25

Ahoj holky víte proč se nedoporučuje teplá či horká sprcha v těhotenství ?Děkuji za odpovědi

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • V tehu, a to hlavne na zacatku, se nedoporucuji koupele ve vode o teplote vyssi nez 38 stupnu. Je to kvuli tomu, ze to muze vyvolat potrat (prehrati organismu). Proto by se taky nemelo chodit do termalnich bazenu s vyssi teplotou nebo do sauny. Ja se proto nekoupala, ale sprchovala jsem se normalne.

  • micika20.10.2011 9:17

    opravdu je to kvuli možnému vyvolání potratu,ale myslím,že by to musela být faakt horká

  • No podle toho taky co má na mysli horkou - když nevylezeš ven červená jak rak,tak je to v pořádku, nijak bych to neřešila...Já si teplou sprchu dopřávám každý den :)

  • Ahojky, podle mě je to proto, že horká voda překrvuje tkáně, tudíž i dělohu a může opravdu dojít k potratu. Méně podle mě vadí horká sprcha než horká koupel, kde jsi vlastně delší dobu a tudíž nemáš možnost regulovat teplotu...
    Jinak mě se stává, že je mi pak z horké sprchy víc slabo, takže i to může být důvod...Horká voda totiž zároveň rozpulzuje srdíčko a krevní oběh, který je už tak zrychlený a zároveň může dojít k prudkému poklesu tlaku, když rychle vstaneš...

  • Horká voda prý vyvolává porod. Horká koupel se doporuče na konci těhotenství na vyhnání miminka. Záleží ale, jak se cítíš. Pokud ti je v teplé sprše dobře, tak si ji dopřát můžeš. Ale nic se nemá přehánět. Mě v těhotenství hodně bolely záda a ve sprše mě to vždy trochu povolilo. V těhotenství jsme rekonstruovali koupelnu a koupili jsme si z https://www.levna-koupelna.cz/5-sprchove-kouty sprchový kout, který jsem hodně ocenila. Nechala jsem si na záda proudit teplou vodu, což bylo moc příjemný.

  • Kamarádka říkala, že kvůli tomu, aby dítě nemělo rozštěp páteře...ale já tomu nerozumím...těhu jsem nikdy nebyla a horkou sprchu zbožnuju...kámoška těhu byla a taky to řešila, jelikož taky miluje horký sprchy :)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 443 odpovědí a 409 667 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist