Tělo po porodu

Otázku položila: Anonymní uživatelka #393890 18.3.2019 5:58

Zůstalo vám břicho typu veliký špek a 10 kg stále navíc, když jste odcházely z porodnice?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Tohle je dost individuální. Někdo nechá v porodnici opravdu hodně kil (velké miminko, plodova voda, zadržen voda v těle apod.) někdo méně. Někomu ta kila jdou dolů sama jen kojením a péči o miminko a někomu prostě ne. Určitě bych se nestresovala tím, že ti někdo napíše, že už měsíc po porodu byl lehčí než původně. U každého je to tempo prostě jiné. A co se vytahaneho břicha týče, je to to samé. Navíc tělo bylo 9 měsíců těhotné a tak taky potřebuje čas se zase vrátit do normálu. Takže povisle břicho při odchodu z porodnice je normální... A pokud se vám zdá, že jde samo dolů pomalu, můžete tomu pomocí úpravou stravy a cvičením.

  • Zustalo mi 7 kg nahore a bricho,do 3 tydnu jsem byla na puvodni vaze. Bez diet, jen diky starosti o miminko s kolikami. 7 tydnu po porodu uz jsem mela minus 2 kg oproti casu pred tehotenstvim (kvuli miminku s kolikami).

  • janalab18.3.2019 6:21

    Po prvnim porodu jsem z porodnice odchazela bez bricha, skoro bez kil navic a s velkyma prsama, po druhym zustaly i kila, i bricho, zhubla jsem (7kg navic) az po roce a pul, diky rozchodu a fyzicke namaze na rekonstrukci baraku. Ale ocekavat, ze nechas v porodnici vse hned je naivni, aspon sestinedeli tomu nech, bricho vetsinou potrebuje cas se zatahnout.

  • buccaneerka218.3.2019 6:30

    Ne, zůstalo mi břicho jak v 5. měsíci a asi 13 kilo. :-D

  • WojKa18.3.2019 7:28

    No, já musím říct, že já odcházela z porodnice s nižší váhou než před těhotenstvím. Ale během prvního roku jsem se zase vyžrala...málo spánku, hodně dětí a tak. Takže bych řekla, že je to opravdu hodně individuální.
    Jsem dva roky po porodu a pořád vypadám, jako bych tam ty děti ještě pořád měla. 😂 😓

  • Tak porodem ztratí žena cca 6kg (když má dítko kolem 3kg), pokud na konci nabírala "vodu", tak tu po porodu taky raychle začne ztrácet a to co bylo nad, s tím prostě odchází a odchází i v době, kdy děloha není ještě úplně stáhnutá, na to má šestinedělí, i všchny spoje jsou rozvolněné, rozšířené...Mě se stalo, že jsem odcházela i s nižší vahou než před otěhotněním, kdy jsem rozhodně neměla nadváhu, bříško ploché..., ale po porodu, ač mi váha ukazovala míň, jsem bříško rozhodně ploché neměla a do svého nepružného oblečení se nenacpala nejmíň ještě 3 měsíce.. Když člověk nabere klasických 12kg, tak většinou mu cca ta půlka zůstane a mě se tedy vždy nakonec vytratila tak nějak sama, i když to trvalo třebas půl roku...Je třeba být trpělivý a dopřát tělu čas, říká se lřinejme tak dlouho, jako trvalo těhotenství...

  • já v těhotenství nabrala 13,5kg. Po propuštění z porodnice jsem měla dole "pouze"4,5kg. Dva měsíce od porodu mám dole 9,5kg, žádné cvičení (jen procházky s kočárkem a to ještě ne každý den), nekojím (nikdy jsem se ani nerozkojila:-( )
    Vše šlo dolů jen péčí o miminko (téměř výhradně se o něj starám sama. Manžel jen koupe - trhalo mi srdce, když mimčo na začátku ve vaničce řvalo, když se mu to nelíbilo) a tráví s ním cca 1hodinu denně - ale chodí do práce..

  • Z porodnice jsem odchazela s brichem jak v 5.mesici tehotenstvi :-D v sestinedeli se postupne splaskavalo. Ale urcite jeste nějakou dobu trvalo nez bylo jak původně. Chce to cas. Me v tom pomohlo urvane a malo spave miminko. Nemela jsem cas to sledovat a resit (ani poradne jist, takze jsem zhubla az moc a pak jsem se snazila jeste pribrat). Ale tak po sedmi mesicich jsem byla na původní váze, kterou jsem mela pred tehotenstvim.

  • zakewka18.3.2019 9:11

    Z porodnice jsem sla o 9 kilo lehci, kdyz mel mladik 3m mela jsem vahu pred tehu. Prisla prvni ms i pres plne kojeni a sup 8 kg nahoru:-( ted ma mladik rok, kojim uz mene, hodne chodim, zdrava strava a vaha jde pomalicku zase dolu. Jinak bricho se mi stahlo uplne asi po 3-4 mesicich, ale jako pred uz to asi nebude:-D

  • Jak řekli holky je to individuální. Já třeba po porodu byla o 6kilo lehčí, do konce šestinedělí jsem byla pod svojí váhou, břicho mi spadlo hned druhý den. Ale musíme vzít, že je to pro naše tělo velká zátěž. 9 měsíců se mění, přizpůsobuje se těhotentsví, tak nemůžeme čekat, že po odchodu z porodnice můžeme hned na přehlídková mola :D tělo se bude zase vracet pomalu. Já bych se tím nestresovala a dala tomu čas, aspoň zase těch 9 měsíců. S prvním těhu jsem začínala na váze 60kilo, šla jse rodit se 70, zhubla jsem na 58. Po ukončení kojení mi váha za půl roku vylítla o 10kilo, takže jsem druhé těhu začínala s váhou 69 kilo, teď těsně před porodem mám 76kilo. Takže skoro o 20 kilo na víc než před prvním těhotenstvím před 4roky. Ano začnu s tím něco dělat, ale postupně.

  • Holky já vám závidím, já jsem u každého ze tří dětí přibrala skoro 30kg, přitom jsem se nijak nepřejídala a u druhého a třetího jsem se vyloženě hlídala, tak bohužel, stejně jsem to přibrala. Jak mi všichni tvrdili, že kojením ty kila shodím, tak prosím pěkně ani kilo, naopak tělo zásadně odmítalo hubnout, dokud jsem kojila, a to ani cvičením, až po odstavení jsem vždy tvrdou dřinou zhubla tak, abych se sebou byla spokojená, s tím, že do původní váhy mi pokaždé chybělo a chybí 7kg, ale s tím jsem se nadobro rozloučila, teď už jen našetřit na odříznutí té nechutnosti na břiše, která mi tam zůstala viset8-o

  • Zazlutka18.3.2019 10:50

    Během těhotenství sem přibrala celkem 4 kg. Po porodu sem měla o 2 kg méně než před těhotenstvím. Ale břicho bylo stále vidět. V šestinedělí sem ještě asi 2 kg zhubla, břicho se trochu zatáhlo, ale ploché nebylo. Pak sem zase začala přibírat (jo dietu sem nedržela, moc necvičila, byla sem ráda, že žiju). Břicho mám trochu stále, mám totiž asi rozestup břišních svalů asi na 2 prsty. Chvíli sem chodila i na rehabilitace kvůli bolestem bederní páteře. Chce to zpevnit pak vnitřní břišní svaly, aby se to břicho vrátilo do normálu. A cvičit pak až za delší dobu a pod dozorem, špatnými cviky se prý např. ten rozestup může ještě zvětšit. Každý to má samozřejmě jinak, znám spoustu žen, co týden po porodu vypadají, jako by nikdy nerodily.

  • Já jsem v porodnici nenechala ani gram. Rodila jsem dítě přes 4 kg, měla jsem hodně plodové vody,... Ale bohužel, jsem měla velkou krevní ztrátu a strašně jsem otekla... Když jsem přišla domů a stoupla na váhu, kde se objevilo stejně číslo, jako při od chodu do porodnice, myslela jsem, že mě klepne

  • Já v těhu nabrala zhruba nějakých 17kg, 3 týdny po porodu jsem si docea výskala - +4 kg oproti váze před otěhotněním, tak jsem si říkala paráda, do shodím,po pul roce od porodu kdy jsme pomalu kojení z´začali nahrazovat přikrmy začala váha lézt nahoru a já při ukončení kojení měla +10kg oporti své původní váze, teď pomocí stravy opět shazuji přebytečná kila a jsem zase na +4 oproti původní váze, takže běh na dlouho trať :D

  • petulinkaa1318.3.2019 20:47

    Je to opravdu individuální. U prvni dcery jsem nabrala 12kg,z porodnice jsem sla tuším jen s 5kg navíc a během pár týdnů byly dole. U druhe dcery jsem nabrala 22kg,v porodnici jsem nechala jen asi 8kg,jsem rok a kousek po porodu a nahoře mám ze 14kg ještě 8kg 8-o už to snadno dolů nejde jako u prvni dcery a to jsem v pohybu celý den, ale ta pravidelnost jídla je bídna, takže se není čemu divit :-D

  • :-DDojela jsem chudší o 1kg (původní váha 45 kg rodila jsem 55kg den poporodu 44kg :-D

  • koliaska1053.6.2022 2:30

    Já teda během těhotenství také něco nabrala, ale nebylo to až tak hrozné. Čekala jsem, že to bude víc. Co se ale po porodu hodně změnilo byly moje intimní partie. Na to jsem úplně připravená teda bohužel nebyla. Naštěstí to ale vyřešila labioplastika, o kterou se mi postarali tady: https://www.labioplastika-praha.cz/ :)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 204 otázek, kterým se dostalo 271 506 odpovědí a 409 706 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist