Těhu antibiotika a opět bolesti v krku.

Otázku položila: Anonymní uživatelka #44981 17.9.2011 22:21

Ahojky už si nevím rady. Jsem těhulka tak 6+2 jsem na antibiotikách na penicilínu od předminulého týdne čtvrtka. Zítra mám končit s braním. Ale od včerejšího dne mě opět bolí v krku. Nevím co mám dělat, jeli by jste v pondělí opět k dr? Nebo to léčili nějak po domácku? Omlouvám se, ale už fakt nevím co dělat, bojím se o mimi. A to mě jedna známá dostala slovy, že měla kdysi takto mononukleózu. Fakt nevím. Díky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Majik18.9.2011 12:22

    Ahoj zkus si vymackat citron a smichat s medem a vypit to, me to vzdycky pomaha. Chce to aspon nekolik dni zasebou ne jen jednou a pak nic. hodne stesti :-)

  • Mela jsem neco podobneho... Hrozne me bolelo v krku, tak to preslo. Za par dni se to bjevilo znovu. Nechala jsem si udelat vyter, mela jsem tam nejakyho bacila. Primo z laborky napsali nasadit penicilin. Zabralo to, ale asi po 4 dnech bolest v krku znovu prisla. Rozhodla jsem se to ignorovat. Cumlala jsem ruzne bonbony a pastilky a samo to odeznelo. Musim to zatukat, ale mam klid.

  • ahoj, možná bych k dr v pondělí šla a požádala buď o běžnou kontrolu, nebo stěr z krku, taky jsem v těhu opatrná a podobně jsem se taky vracela k doktorovi, když mě dokola zlobil močák. možná ti lékař řekne, že je vše OK, pak je po antibiotikách možné, že tě "jen" zlobí narušená flora v krku, po penicilinu se totiž můžou objevit kvasinky. dá se s tím bojovat kysanými výrobky - jogurt, kefír, vypustit sladké... myslím na tebe, pro jistotu se na to zeptej a věřím, že už nebude třeba do sebe bušit žádná atb :-). dokonce by po dobrání atb měla být automaticky zkontrolovaná krev i moč a ty jsi navíc těhotná, tak šupej. užívej si těhu :-))

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 240 otázek, kterým se dostalo 271 634 odpovědí a 409 762 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist