Těhotná v přítomnosti dítěte nakaženým mononukleózou.

Otázku položila: Bývalá uživatelka #34354 11.6.2012 11:45

Ahoj womenky! Ve středu jsem byla v poradně, jsem 23.tt a zdála jsem se MUDře bledá, tak mi pro jistotu udělali krevní obraz. Prý mi asi chybí železo, to se dozvím ve středu. No a v sobotu jsem byla na návštěvě a přišla jsem do styku s dítětem, které mělo prý angínu. (Docela mě to naštvalo, protože si mě na tu návštěvu pozvali a o nemocném dítěti mi řekli až u čaje!) A dnes to dítě museli odvézt do nemocnice s podezřením na mononukleózu! :-(( Nevíte, zda je tahle nemoc pro těhotné nějak nebezpečná? Dočetla jsem se, že je přenosná slinami, tak snad můžu být v klidu? A kdybych jí měla v sobě dýl, prý propuká až za 4-6 týdnů, dá se to poznat z obyčejného krevního obrazu, který mi udělali ve středu? Před třemi týdny jsem měla rýmu jako trám a chrapot s kašlem.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ano přenáší se slinami, takže pokud jsi se s dítětem nelíbala, nejdela jeho lžičkou, nepila z jeho skleničky ani nci podobného, tak buď v klidu. Z toho odběru to poznat určitě nepůjde, krevní obraz je něco jiného než test na prokázání konkrétní choroby. Neboj budeš v pořádku i s miminkem.

  • Souhlasím s Ala77 a navíc...zatím je v nemocnici jen s podezřením, třeba se mononukleoza nepotvrdí.

  • no já nevím jak u koho. ale u dcery mám pochyby o nějakém líbání se s někým a mononukleozu prodělala v 10 letech.
    Dr na to přišla rozborem, kdy se zjištovala konkrétně přítomnost protilátek proti mononukleoze. asi to u toho syna tvých známých probíhalo poněkud divočeji, protože moje dcera to zvládla jen s atb (původně na anginu) a za 14dní od začátku nemoci byla ve škole. doma to od ní nikdo nechytil, ani babička, která chytí kde co :D
    tobě bych tedka doporučila posilovat imunitu, vyvarovat se stresu a neboj, bude vše v pohodě ;-)

  • moje máma prodělala mononukleozu a ani o tom nevěděla. Přišlo se na to náhodou až za nějakého půl roku. Příznaky měla pouze jakoby chřipkové a byla víc unavená asi 14 dní, jinak nic. Nkdo jiný z rodiny to od ní nechytil a ani neměla nějaké další následky.

  • Také jsem prodělala mononukleózu a nebýt toho, že jsem měla dost často po sobě angínu, tak na to také nepřišla. Nikoho jsem nenakazila.

  • já jsem byla těhotná a sestra měla mononu,začlo mě bolet v krku udělali semi hrče jako mandle zvětšily,byla jsem na krev a ptala jsem se jestli tím můžu ohrozit mimi,a říkali mi že né,mononu jsem naštěstí nechytla od sestry ale měla jsem strach,jen jsem se na netu dočetla že by to mohlo vyvolat dřívější porod, ale to jen v případě,že tu mononu budeš mít....tak nevím,ale nestrachuj se

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 232 otázek, kterým se dostalo 271 617 odpovědí a 409 754 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist