Těhotná s přítelem, se kterým jsem se rozešla, a on to neví

Otázku položila: Anonymní uživatelka #63247 3.12.2012 11:54

Ahoj všem, jsem těhulka a dozvěděla jsem se o těhotenství po rozchodu s přítelem. O mém těhotenství neví. Ted řeším to že chci od něj alimenty až se mimčo narodí a uvédst ho v RL miminka. (popř. jak mu to říct, mam zněj strach a psychické potíže) Žije na druhé straně ČR tak chci se zeptat jak se to bude řešit to zapsání do RL a určení odcovství a na matrice. On určitě bude trvat na testech DNA.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ähoj, no já bych v tomto případě asi otce neuváděla. Pokud máš z bývalého strach, nervozitu apod. tak buď spíš ráda, že je daleko a o miminku neví. Bude vám líp bez něj. Víš ono by to ani s alimentama nebylo jednoduché po fin. stránce, navíc by ti to mohl začít komplikovat i jinak - musela bys mu povolit styk s dítětem, pozděj mu ho/ji dávat. A pokud z něj máš a měla jsi nervy už jako bezdětná, tak věř, že mít s ním dítě bude ještě horší! Okolí ti povídá ať nejsi blbá? Ale myslej tím jen na finanční stránku a na to že "když ti udělal dítě, tak ať teda platí". Ale můj názor je: nebuď blbá - nenech sobě a svému dítku znepříjemňovat život, pokud si myslíš, že by to otec dělal.

  • Ahoj.
    Já před lety řešila něco podobného. A upřímně. Už bych ho do RL zapsat nenechala a ani bych mu to neřekla. Měla a mám s tím daleko víc problémů.
    Navíc mám teď manžela a další dítě a kdybych tenkrát otce do RL neuvedla. Tak by dnes mohl mít můj syn v RL tátu, kterého si zaslouží. :-( MOhla bych tam sice svého manžela nechat uvédst, ale to buď se souhlasem otce, který je uveden v RL a nebo přes soud. A ono chodit kvůli tomu k soudu, bůh ví jak dlouho a s nejistým výsledkem, se mi moc nechce.
    Pokud je ten tvůj jen trošičku jako můj ex. Tak to opravdu nedělej. Alimenty mi neplatí a platit prý nebude. Protože nikde nedělá, tak nemám ani nikde dovolání. Každých 6 měsíců lítám na policii a pokaždé si tam přijdu jako když jsem něco provedla já a ne on. Dokonce ho za neplacení odsoudili a stejně nic. Do vězení ho nemůžou poslat, protože nikde nedělá a tak za to přece chudáček nemůže.
    Mám jediné štěstí, že syna vídat nechce a ani to nemáme od soudu. Protože to bych asi nezvládla dát mu každých 14 dní na víkedn dítě.
    Takže pokud se ho bojíš a uvédst ho chceš jen, aby dítě mělo někoho v RL. Tak to raději nedělej. Jednou by jsi toho mohla moooocccc litovat a hlavně bez soudních thanic to nezměníš.

  • Simea3.12.2012 17:13

    Potrat si zvazovala? Ocividne jsi v situaci, kdy si nemuzes dovolit dite a prijde mi sobecke nechat si dite v tvoji situaci (rozchod s partnerem, ktery te "tyral", nepodpora rodiny, atd.)

  • já sice této problematice nerozmím, ale něco jsem četla. Myslíš si, že by ti bývalý alimenty platil? Nebude lepší otce neuvést a dostávat od státu příspěvky? Takhle se ho nezbavíš (pokud z něj máš strach a psych. potíže) a nejspíš z toho chápu, že ani nebude dobrým tátem....ale snad ti tu poradí někdo, kdo má osobní zkušenosti.

  • sice ti v tomhle moc neporadim, ale jen si uvedom, ze jakmile ho nechas zapsat do RL, nebudou to jen povinnosti pro nej, ziska tim i prava na dite, takze pokud ty z nej mas strach ted, chces tomu vystavovat dite?

  • pokud se dohododnete a nepůjde před porodem podepsat papáry na amtriku, uvedeš v porodnici, že otec nebude uveden, asi to tam s tebou ještě přijde pořešit nějaká jejich sociální pracovnice. Na matrice si vyzvedneš rodný list dítěte bez uvedeného otce, podáš žalobu na určení na soud místně příslušný a pořeší se to soudně. Pokud otcovství nepřizná a bude trvat na testech, tak je udělají a pokud se potvrdí, že je biologický otec, tak si ty testy i zaplatí. Dítěti bude otec zapsán do RL, pořeší se alimenty a styk s dítětem.

  • Rozhodně ho do RL nezapisuj, Tvoje situace se zlepší, časem si najdeš práci a postavíš se na vlastní nohy, ale jeho otcovský práva bys mu už nikdy upřít nemohla.. Bude Ti/vám jen komplikovat život mnohem víc než těch pár korun, co by vám posílal.
    Dobře to rozmysli a rodině to normálně vysvětli, že toza to nestojí a nechceš se sním 18 let tahat o dítě přes soudy...
    Zjisti si, kolik je příspěvek na bydlení, kdybys pak třeba chtěla bydlet sama s dítětem v nějakém menším bytě. zeptej se na sociálce, zda bys měla nárok na nějaké sociální dávky, zkus se zamyslet nad nějakou brigádou, prací z domova atd. Není to jednoduchý, ale určitě lepší, než si na sebe uplést takový bič.
    Časem potkáš toho pravého, pak ho můžeš dítěti nechat zapsat do RL a konečně bude mít pořádného tátu a ne takového, ze kterého máš strach 8-o.

  • Poznám z vlastnej skúsenosti, ale ako dieťa.. mama otehotnela v 18-tich, keď sa chcela rozísť s mojím biologickým otcom.. vraj si ju chcel k sebe pripútať, aby sa nerozišli.. rodina ju donútila, aby si ho zobrala, aj keď ona nechcela, ale nebola schopná odporovať.. foter bol alkoholik, mamu bil, nakoniec sa tajne zbalila a keď nikto nebol doma, odišla k rodičom, rozviedli sa, mama si našla nového partnera a bolo všetko OK, až kým si ma "nový" otec nechcel osvojiť.. biologický otec začal robiť problémy, začali nekonečné súdy, stretávanie bez sociálneho pracovníka a strašný strach z fotra, keď sa vyhrážal novému otcovi fyzickým násilým (doteraz si pamätám, čo mu povedal a ako sme odtiaľ utekali).. v 15-tich rokoch mi súd nariadil pravidelné stretávanie s človekom, ktorého som poznala len v negatívnych situáciách a s pocitom strachu a nezmenilo sa to ani potom.. do 18-tich má dieťa nariadené sa s rodičom stretávať, ja to mám našťastie za sebou a už sa s ním stretnúť nechcem..
    ozaj, a ešte taká maličkosť - každý mesiac mama dostávala alimenty vo výške 300 korún, nakoľko bol v invalidnom dôchodku.. takže ak máš z neho strach, nezapisuj..

  • Když se ho bojíš, tak mu to neříkej a do RL ho neuváděj. To chceš prožívat další stresy a uvádět do nich také dítě???? Být tebou, tak zapomenu, že existoval.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 217 otázek, kterým se dostalo 271 565 odpovědí a 409 748 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist