Těhotenství - riskovala jsem zbytečně?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #205949 25.7.2017 8:11

Ahoj, chci se zeptat - jsem 14tt, první dva měsíce jsem špinila a lékař mě trochu vystrašil, že to není ok, tak jsem celý první trimestr co nejvíce odpočívala, hodně spala (ale taky hodně pracovala - kancelář). Když jsem začala druhý trimestr, měla jsem radost, že screening je snad v pořádku (kromě velmi malé nosní kůstky, ale manžel je černoch s placatým nosem, tak doufám že to je pouze tím), že špinění už před měsícem zcela přestalo, a řekla jsem si, že je čas jít taky ven. Vyrazili jsme na výlet, jenže jsme se nepodívali, jaká cesta vede na místa, kam jsme šli. No bylo to asi 40 minut pěšky do takového mírného kopce, velmi jsem se zadýchávala takže manžel hned ze začátku vymyslel strategii, že mě bude tlačit do zad, takže to nakonec byla spíš taková odpočinková procházka (tedy pro mě :-D ). Ted si říkám, jestli to byl dobrý nápad, jestli by nebylo bezpečnější co nejvíc odpočívat... :( no a včera k tomu proběhl sex, kdy jsme oba seděli, já na manželovi, v určitých chvílích jsem se trochu zapomněla a to bříško trochu zmáčkla, a opět mám výčitky svědomí jestli je to ok :( jen to malinko zabolelo, ale rozhodně míň než na tom screeningu když paní doktorka to bříško mačkala aby zjistila co potřebuje.... jinak tedy žádná krev, nic takového... jen prostě špatný pocit......

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ja myslim, ze miminko bude v poradku :) Ono je treba občas zajit na vzduch, to je dobre i pro miminko a taky je dobre utuzovat vztah s manzelem...pokud nekrvqcis, nebala bych se a druhy trim je z tohohle hlediska nejméně rizikovy. At se dari :)

  • Pie.com.key25.7.2017 10:46

    ten strach je asi pochopitelný, ale zkus to tolik neřešit. Ono pokud se něco má stát, tak se to stejně stane, nezabráníš úplně všemu. Nezapomeň, že mimčo tě vnímá už teď a ty tvoje pocity mu dávají jasnou zprávu - bojím se o tebe. Trošku tomu malému důvěřuj, nějaký ten výšlap a sex by měl být v pohodě :) ať z něj nevyroste vystrašený jelimánek, co si nevěří :)

  • a doktoři ti už řekli že můžeš normálně fungovat? že příčina krvácení je pryč? pokud se jednalo o hematom raději bych na tvém místě měla potvrzeno že už zmizel než se pustí do větších akcí.. já teď právě taky ležim s hematomem (který jsem si mimochodem nejspíš vytvořila náročnější procházkou) a dokud mi neřeknou že zmizel tak teda nic extra podnikat nehodlám.. ale třeba už je u tebe ta příčina opravdu pryč a pak bys mohla fungovat v normálnějším režimu a s čistým svědomím ;-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 444 odpovědí a 409 667 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist