Těhotenství po CS

Otázku položila: Bývalá uživatelka #183252 30.4.2019 11:18

Takový dotaz, asi pro ty, které mají dvě a více dětí ..
Otěhotněla některá z vás krátce po šestinedělí a po porodu celkově? Jsem téměř 3 měsíce po sekci.
Manžel by chtěl ještě jedno dítě a tak na mě včera vybalil, že by jsme to mohli začít opět zkoušet.. Jako, mě by to nějak nevadilo, ale nečekala jsem, že by to bylo až takhle krátce po porodu a taky nevím jestli bych zvládla 2 malé děti.. Jak je to pak s financemi? Dá se vůbec utáhnout?

  • 01.05.2019 7:56:03 - full.avl změnila kategorie otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Já jsem otěhotněla 7 měsíců po císaři, zvládnout se to dá, když už to přijde, vždycky to nějak zvládneš, teď jsem za to ráda, první rok byl blázinec. Ale na tvém místě bych takhle brzy těhotenství neriskovala spíše ze zdravotních důvodů. Lékaři dávají pro další těhotenství rozmezí 0,5 - 1,5 roku po císaři, kvůli dostatečnému zahojení jizvy. Minimálně toho půl roku bych opravdu neriskovala, je to nebezpečné.

  • WojKa30.4.2019 12:13

    Jak píše kolegyně nade mnou, opravdu se po sekci doporučuje další těhotenství minimálně po roce. Ale znám i ženy, které rodily dříve a první měly sekci a podruhé už rodily spontánně, je to velice individuální.
    Já tedy mám první porod spontánní, druhý 17 měsíců po prvním sekce s dvojčaty a teď bych měla rodit až 33 měsíců po sekci a doufám, že mě nechají spontánně. Jinak co se týče druhé části Tvé otázky, zvládnout se dá vše. Co se týče finanční stránky, to musíš nejlépe Ty vědět, jak jste na tom. Ale myslím, že dítě víc než drahé oblečení a hračky ocení milující rodiče. Ale jde o váš pohled na celou věc a priority. :-)
    Přeji ať se rozhodnete správně...

  • Co jsem slyšela, tak k vůli jizvě bych počkala. Znám případ, kdy proběhl i 3.císař, ale vždycky pár let odstup. Není se kam hnát. Právě pro ty zdravotní důvody. Aby jizva v těhu vydržela.

  • Co se týká financí, nebude to o nic horší. Ale to záleží na situaci rodiny.

  • Určitě tak brzy bych neriskovala a počkala. Co se týká financí je jasné že to bude vše dvojmo, tudíž nákladnější, pleny, případně UM atd.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 519 odpovědí a 409 719 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist