Těhotenství bez štítné žlázy

Otázku položila: Anonymní uživatelka #376960 15.10.2017 21:43

Ahojte, nenajde se tu nějaká žena, která otěhotněla bez štítné žlázy? Je nutné jít co nejdříve po otěhotnění na endokrinologii? Jsem skoro rok po totální tyreoidektomii, hormony stabilní, beru Euthyrox 125 a při poslední kontrole jsem měla hodnotu na hranici hyperfunkce. Jsem 4tt a na kontrolu na endo jdu až v prosinci. Chtěla bych vědět, zda to stačí, nebo mám běžet dříve. Trochu mě děsí ty informace, že nedostatek hormonů šž má vliv na IQ dítěte...

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • ivcule115.10.2017 21:58

    Určitě bych hned zítra zavolala na endokrynologii a informovala je o tom, oni ti sami řeknou co a jak. Já se léčím se štítnou žlázu (hypofunkce) už asi 15 let, beru denně letrox 50, vše ok, tak jsem chodila na odběry a kontrolu 1-2 krát ročně, ale teď v těhotenství musím na odběry každý měsíc a jak se vyvíjí těhotenství, tak se mění rozpětí, kde se ty hodnoty mají pohybovat a na základě toho upravují léky. Je to trochu otrava, ale za zdraví miminka to určitě stojí. Zajdi co nejdřív.

  • Zavolat na nendokrinologoiii. Mam jen hyporyeozu a hned po zjisteni tehu, i pres spravne davkovani leku, mi byly leky hned navysovany.

  • Ahoj, já v těhotenství na kontrolu nechodím, prostě mi ji zruší, ale krev mi sleduje co měsíc, hlavně ze začátku těhotenství. Na gyndu se nehrnu, tam to nechávám klidně ke konci prvního trimestru, ale na endo volám hned, ještě s mokrým testem... Poprvé jsem, bláhová, čekala až budu mít těhoprůkazku a dostala vynadáno. Jinak ŠŽ tedy mám, ale nebeberu o moc míň, brávala jsem 7* 100 a v posledním těhotenství mi to zvýšila na 5*100 a 2*150, což mi zatím zůstalo, jsem rok po porodu (co těhotenství, to mi většinou zůstame větší dávka)

  • Pri obouch tehu jsem musela hned na endokrinologii. Zvysovali mi davku leku,hned bych zitra volala. Hlavne v zacatku je to dulezite pro vyvoj ditete

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 149 otázek, kterým se dostalo 271 329 odpovědí a 409 600 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist