Těhotenství a zubař...

Otázku položila: Anonymní uživatelka #55265 5.3.2012 12:51

Chtěla bych se zeptat už maminek nebo těhotných, jestli je opravdu nutné chodit v těhotenství k zubnímu lékaři? Vím, že se častěji kazí zuby, ale je to opravdu nutné?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • ahoj,
    ja bych rekla, ze je to nutne, mela jsem mit razitko do tehu prukazky a hlavne mne doktor na gynde rikal, ze by se melo dokonce i casteji chodit.. a tehotenstvi trva 9 mesicu a nejit tak hlouho mne prijde jako chyba.. jedne holce pry po tehu, kdy nesla k zubari museli vytrhat polovinu zubu.. To vidim u sebe ze i mne se kazi o mnoho vic, takze tam pujdu nejspis aspon 2x za tehu i kdyz se zubare bojim fakt moooc

  • A o co jde? Tak půjdeš k zubaři :) No každopádně zuby to jsou tvoje, nechoď a následky si taky poneseš ty. Já si i v těhotenství se zuby pěkně užila dokonce 2x na pohotovost, nezanedbávala bych to. Tak i tak se má chodit 2x ročně, takže by to minimálně jednou v těhotenství vyšlo a opravdu jsou ty zuby a především dásně v tomto období na tom hůř.

  • já u zubařky na prohlídce byla, ale ne vyloženě kvůli tomu, že jsem byla těhotná, ale prostě jdu tam každého půl roku. Po šestinedělí jsem šla vrtat 3 zuby, další 2 mne ještě čekají. Hygienu dodržuju, ale dlouho jsem kojila, tak si prcek vytáhl co potřeboval a odnesly to moje zuby. Jsem posera a zubaře nenávidím, ale chodím tam pravidelně.

  • ahojky, tak bych řeka, že je to důležité..ale vzhledem k tomu, že já chodím celý život pravidelně ( 2krát do roka) k zubaři, tak mi to ani nepřijde divné tam jít...a pokud nechodíš vůbec k zubaři, tak můžeš mít nějaký zánět v puse, třeba dásní a to může být pro těhu nebezpečné...takže já jsem šla, ale určitě se tu najdou i holky, co se na to vykašlaly a nikam nešly a nic se nestalo...tohle je spíš otázka zodpovědnosti :-)

  • K zubaři máš chodit dvakrát za rok normálně, takže nechápu o co jde. Těhotenství a kojení zuby pořádně odnášejí, takže bych to fakt nezanedbávala, pokud nechceš za chvíli protézu;) Málokdo má zubaře rád, ale hold to musíme překonat. Jak tu psala marketa1988, následky si poneseš ty.

  • Ahoj, tak já teda budu oponovat. Záleží snad na každém z nás, zda si k dr jde anebo ne. Ať už je to zubař nebo někdo jiný. Já teda k zubaři chodím na preventivky pravidelně, jelikož tak předejdu rozjíždějícímu kazu. Sama to nepoznám. Chodíme s dcerou pravidelně a vždy to byly jenom preventivky. Ale nemyslím si, že je to povinnost, je to volba každého z nás.:-D

  • Jinak další věc, já chodila pravidelně a nějak v 17ti letech jsem se na to vykašlala a přestala chodit, nic mě nebolelo tak proč že, 4 roky jsem tam nebyla, pak to bolet začalo, vypadávaly plomby, tak jsem teda šla. No osmičky mi rostly vodorovně, tlačily na ostatní zuby, řešení toho všeho bylo na dlouho a zničilo mi to zuby, ze 4 nahoře mi vypadla plomba, pak se mi zub pomalu rozpadl, měla jsem zánět - musel ven a jsem bez zubu, implantát stojí snad 20-30 tisíc, stejně tak dopadla moje 7ka dola, která mi krom toho zničila dovolenou ze které jsem se musela vrítit předčasně, protože ono to třeba celou dobu nebolí ale problém tam je, až se to z ničehonic rozbolí jako blázen v nejméně vhodnou chvíli.

  • Jestli mas fobii ze zubare, tak si nekoho vem kdo te treba bude drzet za ruku. Je to mozna smesne,ale ja to tak delala, chodila se mnou kamaradka kdyz jsem se strasne bala. Ted uz dokazu chodit sama :-D Jelikoz mam paradentozu a zuby uz me staly majlant, tak jsem v tehu byla dvakrat. Rika se, ze v tehu si prcek z tebe hodne bere a nekterym tehulim se opravdu zuby kazi casteji. Me prave tehu pomohlo, ze se i paradentoza zastavila. Byt tebou tak bych sla,ale jak psaly holky nemusis, nikdo te nemuze nutit ikdyz by jsi mela mit razitko v tehu prukazce,ale kdyz ho nebudes mit, tak nevim, na to ti nejlepe odpovi sestra u gyndy.

  • Já si teď teda užívám. Chodím pravidelně k zubaři 2x ročně, celý život vše v pohodě, jen v dětství dva kazy. Vzhledem k tomu, že jsme se stěhovali, vyměnila jsem zubaře. Zrovna na začátku těhotenství. A už to začalo. Teď jsem u něj každý měsíc. Našel mi hned kaz, vynadal mi, že mi rostou blbě osmičky a že měly být už dávno venku, jelikož v těhotenství mi nemůžou dát narkózu a sekat mi dásně. A za další mi začaly v těhu dost krvácet dásně a vůbec mě zuby pobolívaj. Takže já zubaře docela oceňuji a potřebuji a jsem ráda, že mi dá zuby dopořádku. Taky jsem do té doby žila v domnění, jak mám super zuby a zubaře vlastně nepotřebuji.

  • Ahojky...nejsem teda ani maminka ani tehotna:-),ale myslim si ,ze v tehotenstvi je hodne dulezite chodit k zubari,protoze miminko si od maminky odebira vapnik a hodne se kazi zuby,a nebo se vyskytnou problemy se zuby driv nebo pozdejc...a vazne to neni sranda pak...ale zalezi na kazdem znas jak se rozhodne....ja mam teda ze zubare fobii,po urcite zkusenosti,a dlouho jsem u zubare nebyla...ale jeden zub me rozbolel tak moc,ze se to nedalo ani vydrzet...nakonec jsem musela navstivit zubare a ted tam musim kazdy tyden:-( ...ale ted uz vim ze bolet to uz vic nemuze at uz mi dela cokoli ,nez jak me ten zub bolel predtim...tak to raci vydrzim tech nekolik minut nez nekolik probrecenych noci bolesti i pres prasky...nakonec jsem rada ze ty zubare mame:-),a vim ze mi pomuze...nakonec se i prestanu bat zubare uplne:-Da vazne pomaha se nekoho drzet,a poradne drtit ruku treba sestricce nebo kamaradce:-D

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 214 otázek, kterým se dostalo 271 562 odpovědí a 409 747 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist