Těhotenství a vyhřezlé ploténky

Otázku položila: Bývalá uživatelka #562 25.4.2011 13:28

Čauky kočky jsem týden a kousek po IUI a v pátek se mi po dvou letech ozvali ploténky, v sobotu jsem nemohla ani chodit- chytla mě kostrč, tam mám potvrzeno 4 a 5tý obratel s vyh. ploténku, úplně jsem na to zapomněla, ale teď mě to vylekalo, protože si nechci brát žádná analgetika, co kdyby... no ale i kdyby to nevyšlo, máte někdo podobné zkušenosti s těhotenstvím a vadou páteře, jak jste to zvládaly a co porod, matně si vzpomínám, že ,můj gyndař mi říkal, že s takovou si ještě v těhu užiju...:-( a že to bude asi na císař. tak prosím pište fígle jak na bolest a jak jste to prožívaly, dík a přeji všem krásnou pomlázku!!

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Trochu mě udivuje, že víš, jaký máš problém, doktor ti říkal, že může být v těhu problém a ty s tím běháš dál. Jestli máš problém teď, těžko radit. Vyhřezlé ploténky se mnohdy řeší operací. Jestli těhu vyjde a začne se ti vykulovat bříško, opravdu si asi prožiješ kruté chvilky. Teď si na bolest můžeš vzít Paralen, ovšem nevím, jestli na plotýnky zabere. Okamžitě bych to začala konzultovat s doktorem. Proti bolesti zabere třeba i lokální opich mezokainem, ten by těhotenství taky nevadil, ale problém to stejně neřeší. A i kdyby těhu nevyšlo, něco s tím začni dělat, jestli se chceš za pár let ještě hýbat.

  • Ahoj, nedokážu ti poradit, co se plotýnek a těhotenství týče. Nevím, jak závažné máš potíže, v jakém rozsahu a jak dlouho tě trápí. Já trpím od úrazu na snowboardu blokací páteře v celém jejím rozsahu a nikdy netuším, co jsem udělala za pohyb, že jsem si zase způsobila někde nějakou blokádu a musím říct, že od cca 8. měsíce docela trpím,ale na záda v těhotenství trpí ženy všeobecně.
    Můj tatínek ve 45 letech téměř nechodil kvůli ploténce, opichy, akupunktura, téměř jen ležící pacient. Při pohledu na jeho zkroucené tělo při pohybu bylo až neuvěřitelné, co dokáže bolest s člověkem udělat a jak ho dokáže zkřivit. Už měl naplánovanou operaci, ale nakonec ji odmítl. Koupil si motorku - crossku, začal jezdit přes hupy, což mu všichni zakázali, začal jezdit na kole, chodit více na procházky a tu a tam ho v zádech loupne, ale už dobrých 5 let jsem ho neviděla v takovém stavu, kdy jsem myslela, že opravdu půjde pod kudlu a už se nikdy nezvedne.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 214 otázek, kterým se dostalo 271 562 odpovědí a 409 742 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist