Těhotenství a obavy zda je vše v pořádku

Otázku položila: Bývalá uživatelka #44857 30.11.2012 7:10

Ahoj, jsem teď 14+5tt a mám takový divný pocit, zda je vše v pořádku. Do konce 3 měsíce mi bylo neustále nevolno, bolesti hlavy, atd. Před 14 jsem byla na prvotrimestrálním screeningu, který dopadl dobře, ale zároveň poté vymizely všechny příznaky a já se cítím až moc dobře, vlastně mi vůbec nepřijde, že bych byla těhotná, bříško ani prsa se zatím nezměnili, tak se strachuju, aby se opět nejednalo o zamlklé těhotenství, už jednou sem ho prodělala v 10tt. Holky jaké máte pocity v tom 15. – 16.tt, pociťujete už nějak miminko? Díky za vaše zkušenosti

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj, přesně tuto otázku jsem tady zhruba v tomto týdnu psala taky. Zmizely mi příznaky a příval citů k miminku se taky nějak nekonal, byla jsem z toho hrozně rozpačitá a na další kontrolu k dr. jsem šla v podstatě smířená s tím, že se něco pokazilo...Ostatní holky mě tu ujišťovaly, že je to normální, a měly pravdu, proto teď to samé udělám já. Období, ve kterém teď jsi je takové zvláštní, člověk miminko ještě necítí a nepřipadá si těhotný, protože ani na těle to zatím není nijak výrazně znát. Ale věř že tam je, je v pořádku a daří se mu, zkus ho sem tam pohladit, i když ti to třeba bude připadat divné (mě to třeba takhle ze začátku divné připadalo - hladit si bříško) a mysli na to, že je mu tam dobře. Držím ti palce, a věřím že je všechno v pořádku a tímhle "nulovým" obdobím si prošla většina z nás:-) Já už jsem teď v 28tt ani jsem nemrkla:-)

  • venysek30.11.2012 8:34

    Já jsem začala v 15tt špinit a nastoupila jsem na neschopenku. Sice jsem o mimi taky nevěděla, ale z toho špinení jsem dostala strašný strach, aby se něco nepokazilo a byla jsem hodně ráda, že jsem mimi viděla na ultrazvuku, že je v pořádku. Ale nijak se nestresuj, ona přijde doba, kdy ho ucítíš a uvidíš, že všechno bude fajn :-)

  • Ahojky, ten pocit je naprosto normální, taky jsem si takovým strachem prošla. A trval vlastně až do prvních pořádných pohybů. Jakmile začneš miminko cítit, bude to zase úplně jiné. Já jsem si v 17 tt půjčila od kamarádky angelsound a když mě popadl strach, poslechla jsem si srdíčko a hned to bylo lepší ( byla jsem v těhotenství správná "hysterka" a klidná jsem byla vždy jen pár dní po kontrole, ale je pravdou, že jsem měla těhotenství komplikovanější, takže možná o to větší strach). Takže podle mého názoru se nemusíš bát, už jsi v 14 TT, nejrizikovější období pro zamlklé těhu máš za sebou, screening byl v pořádku, nekrvácíš, takže miminko je určitě v pořádku.

  • ahoj, zbytečně se nestresuj, to miminku nepomáhá. a věř, že je vše v pořádku, já jsem na tom asi podobně jako ty:-) dnes jsem 14+4tt, scr jsme měli ve 13+1tt, kde bylo vše v pořádku a víme, že čekáme kluka, měli jsme pidi midi kulky:-D ale jako těhulka se necítím vůbec, za celou dobu skončil můj obsah žaludku jen 3x v záchodové míse a kromě únavy občasné nic. a díky bohu zato :-D ale, že je prcek v pořádku vím :-) nepřipouštím si, že by nebyl, ikdyž jsem v červnu letošního roku prodělala také zamlklé těhotenství. prcka už si pěkně nahmatám v leže na zádech, mezi pupíkem a stydkou kostí mám takovou bouličku. ale náš malý je stěhovavý ptáček a ráno jsme napravo a večer na levo :-D takže žádný stres a hezky klidu :-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 216 otázek, kterým se dostalo 271 563 odpovědí a 409 748 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist