Těhotenství a návštěva gynekologa

Otázku položila: Anonymní uživatelka #272364 18.3.2019 14:30

Ahoj holky, chtěla bych se zeptat za jak dlouho vás objednal gynekolog na návštěvu od zjištění pozitivního TT? Mě objednala sestra až za 3 týdny což bych měla být už 8+1.jedna se o 3 těhotenství, jedno skončilo revizi v 7+4pro hematon v případě 2 těhotenství jsem měla hned od slabé pozitivního testu nasazené prášky na udržení a srážení krve, tak je mi teď divné, že mě objednala sestra až takhle dlouho i přestože jsme ji to říkala. Jakou máte zkušenost vy? Děkuji za odpověď

  • 19.03.2019 8:57:23 - full.avl změnila kategorie otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • při prvním těhotenství jsem se objednala na 5+4 (asi týden po těhotenském pozitivním testu). dr neviděl nic víc než zvětšenou sliznici a váček. Takže těhu nemohl ani potvrdit ani vyvrátit (pro nepřítomnost srdeční akce). následně jsem do týdne potratila.
    Při druhém těhu jsem nechtěla zažít stejné zklamání a objednala se na první kontrolu v těhotenství až 7+3, kdy už byla srdeční akce miminka přítomna.
    Takže za mě osmý týden těhotenství je tak akorát, kdy už by právě mělo být na utz. i něco vidět.
    Ono léky na udržování těhotenství, já nevím (měla jsem je v prvním těhotenství, které stejně nedopadlo) mě přijdou spíš jako placebo. Beru že první trimestr je stejně buď a nebo (a kdybys měla celé toto období nohy vzhůru - tzv. svíčku; stejně to nijak neovlivníš - v tomto období rozhoduje příroda..)

  • WojKa18.3.2019 16:32

    Já tedy neměla žádné problémy ani v jednom těhotenství. Při prvním jsem byla na první kontrole až v 10tt, je pravda, že to bylo v zahraničí a zdravotnictví dost pochybné (UK). V druhém těhotenství s dvojčaty první kontrola v 9tt. A teď jdu na první kontrolu v 7+2tt, sestra mě chtěla objednat o týden dřív, ale mně to přišlo brzy. Zase jít k lékaři, nenajde srdíčko a člověk bude pak nervózní dalších x dní. Také si myslím, že 8-9tt je ideální, pokud se má miminko udržet, udrží se. Trochu mu věř. Hodně štěstí! 😊

  • Take jsem mela prvni kontrolu v 9tt. A to jsem v prvnim tehotenstvi brala utrogestan, protoze jsem cely prvni trimestr spinila a lehce krvacela. Čekání na kontrolu to bylo dlouhe, ale zase jsem hned dostala i tehotenskou prukazku. A nemusela jsem stresovat jestli srdicko bude/nebude. A doktorka tam nemusela hledat jen nejakou dutinku...

  • Mě sestra objednala na 7.tt. Těhotenství sice bylo vidět, ale srdíčko ještě ne. Takže mě objednali za týden (8.tt) a to už srdíčko vidět bylo. Ten týden byl ale pro mě strašně dlouhý a pořád jsem se strachovala. Takže si myslím, že je lepší jít k doktorovi až ten 8.-9.tt, kdy tam bude vidět i srdíčko, než se nervovat.

  • Já byla objednána na 8.tt ,ale nutno dodat že jsem neměla žádné problémy.:-)

  • Jeden doktor mě vzal v 6tt.ale už jsem tam byla objednaná k vůli jiné záležitosti. U druhého až tak 7.-8tt.ale znám případy kdy i později.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 440 odpovědí a 409 661 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist