Tehotenstvi a koronavirus

Otázku položila: Anonymní uživatelka #309161 4.10.2020 18:38

Ahoj vsem, v praci mame kolegu pozitivního na koronavirus. Zjistilo se to dnes. Ja jsem tehotna, v 6.mesici. jak byste situaci resili? Chodili dal do prace, hodili se marod nebo jak?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ivana354.10.2020 19:10

    My jsme taky měli kolegyni s koronavirem. Ty co dělali blízko ní šli do karantény byli nakonec negativní. Firma těm kdo chtěl zaplatil testy. Nikdo ho naštěstí nechytil.

  • Měla sem pozitivního kolegu.
    O víkendu mu nebylo dobre a kdyz sel k dr ten rekl, ze to asi covid nebude, ale na testy ho poslal.
    Hygiena mu sdělila, že protože v pátek v práci nebyl, nás ostatní ani neresi. Nechytla to u něj doma ani manželka a dětí.

  • Záleží, jestli jsi s ním byla v kontaktu nebo ne. Pokud jo, měla bys jít do karantény a na testy. U nás měl ředitel pozitivní manželku a celá firma byla doma dokud neměl i on výsledky testu. Byl negativní, takže jsme se zase vrátili do práce. Přítel je pozitivní, takže moje oddělení je do mých výsledků doma a pak se uvidí, co dál. Hygiena prý bere 2 dny před pozitivním testem, ale samozřejmě chytit to můžeš i dřív (mají to celkově blbě vymyšlený, přítel se nakazil v sobotu, příznaky má od středy, na testu byl v pátek, výsledek přišel v neděli, v karanténě je od včera na 10 dní, hygiena mu ještě nevolala). Tvůj zaměstnavatel to nějak řeší? Případně hygiena? Příteli z hygieny ještě nevolali, Praha je zahlcená.

  • Já jsem také těhotná a celé těhotenství jsem doma. Koronavirus je pro těhotné hodně rizikový, tak nechci nic riskovat. Stačí, že jedu jednou týdně na nákup. Jinak se ale lidem vyhýbám. Mám doma nakoupené antigenní testy z https://rouska-velkoobchod.cz/antigenni-testy-cov19-c4/ , tak se čas od času otestuju, abych měla jistotu, že jsem zdravá.

  • jaruska.loool11.4.2023 8:47

    Dobrý den, stalo se mi něco podobného, když byl covid 19 a nechala jsem si jen udělat testy a více to neřešila, když jsem zjistila, že jsou negativní. A pak to teda chtěla kvalitní respirátory od https://www.mediskont.cz/covid-19/ které jsem nosila v práci, i když jsem nemusela. Naštěstí jsem měla tak hodného šéfa, že mi zařídil kancelář, kde jsem mohla být sama. :) Takže jsem se s lidmi moc nemusela potkávat. :)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 184 otázek, kterým se dostalo 271 426 odpovědí a 409 658 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist