Těhotenství

Otázku položila: Anonymní uživatelka #531875 19.2.2023 10:03

Dobrý den, měla bych takovou otázku,někomu bude možná připadat hloupá a někomu ne.
Nechci aby mě tady někdo zhejtoval, jen chci slyšet názor.
Mám nový vztah který trvá měsíc s tím člověkem se ale znám moc dobře už rok a půl.
Pracujeme spolu ve stejné práci a je o 7 let starší než já.
Cítím že už bych chtěla dítě a on také souhlasí a chce.
Otázka je, je to správný? Když jsme spolu měsíc aby jsme v nejbližší době cca 3-6 měsíců začali plánovat miminko? Mám diabetes prvního typu takže těhotenství nechci moc odkládat a musím si ho více plánovat než ostatní ženy. Budu moc ráda za jakýkoliv názor.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • stupidiack19.2.2023 15:57

    Pokud o tom vážně uvažujete oba dva, počkejte alespoň ještě těch 3 - 6 měsíců, aby sis byla opravdu jistá.
    Dítě je závazek na celý život a rodičovství taky.

  • za mně taktéž radím počkat a i více než těch 6 měsíců. bydlíte spolu? pokdu ne, tak před plánováním početí spolu aspon půl roku bydlet. tak se ukáže hodně věcí. Znát s ez práce a žít spolu jako partneři a řešit ty každodenní rutinní záležitosti jsou diametrálně odlišné věci. Navíc přetvařovat se dokáže dost lidí dost dlouhou dobu.
    Ono to, že i on chce dítě může být klidně i z toho důvodu, že vás pak bude mít jistou a těžko mu utečete až pochopíte jaký případně je.

  • Ano, lepší je chvíli počkat... člověk za rok vztahu, i když toho dotyčného zná, pozná víc. Vztah a přátelství jsou své rozdílné věci. Přec jen, je to závazek na celý život...

  • Myslím si že pro dítě je důležité stabilita aby mu nechyběl ani otec ani matka. Asi pokud máte dostatek finančních prostředků a oba se shodneme že byste dítě chtěli opravdu tak nevidím až takový problém. Nejste spolu moc dlouho ale nemyslím si že je to vyloženě špatně. Pokud máš v něj důvěru a znáš ho dobře a dost dlouho tak proč ne. Rozmyslete si to ale opravdu pořádně popř. zvaž i možnost že by vám vztah nevydržel. Co potom. Pokud by jsi byla schopná s dítětem žít s tím že s jeho otcem spolu nebudete potom asi není problém.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 149 otázek, kterým se dostalo 271 330 odpovědí a 409 600 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist