Těhotenství

Otázku položila: Anonymní uživatelka #426067 20.11.2020 14:04

Dobrý den,omlouvám se za anonymní režim ale přijde to jako osobní věc,je mi 15 let a před 1 měsícem jsem zjistila že budu mít mimčo,jsem hodně moc v šoku rodiče to neví,rozhodně to nebylo plánované stalo se to po jednom večeru stráveným s jedním mužem...A teď bych to potřebovala říct doma a nevím jak, bojím se že mě rodiče zabijou...😭😭😭😭😭POMÓÓC..

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • ivik00120.11.2020 14:27

    Tohle je těžké, žádný rodič by z toho určitě nebyl nadšený, ale zároveň tě rozhodně nezabijou. Ano, budou v šoku a asi budou chvíli nadávat, ale především se ti budou snažit pomoct. I když se bojíš, měla bys jim to říct co nejdřív, aby jste společně vymysleli co dál. Rodiče tě určitě milují a chtějí pro tebe jen to nejlepší, takže i když se budou zlobit, nakonec budeš ráda že jsou tu s tebou. Být tebou určitě bych si před tím rozhovorem promyslela co jim chceš říct a jaké máš plány do budoucna. Chceš si mimčo nechat?... Pokud ano, jak je to s jeho otcem?...Postará se o vás?... Jak to bude školou?... atd. Takové otázky by sis měla promyslet a rozhodnout se co bude dál, ale i s tím ti určitě rodiče pomůžou. Přeju ti hodně štěstí a neboj všechno nakonec dobře dopadne

  • Nevím, co máš v plánu dělat, ale rodiče s tím seznámit prostě musíš. Být tebou, tak to oznámím nějakou písemnou formou, nejlépe, aby to vyšlo tak, že nebudeš okamžitě poruce. Ani ne, že by tě mohli zabít, ale prostě ta první reakce může být opravdu zbytečně velmi emočně nabitá a je lepší, když nebudeš přímo u ní, přeci jen v těhotenství je žena navíc citově labilní a co ji jindy neporazí, z toho se v jiném stavu hroutí..No, snad tě alespoň povzbudím, že ani v pozdějších věku, kdy už je navíc člověk na rodičích nezávislý a vede bez problémů svou vlastní domácnost, nebývá často oznamování těhotenství příjemnou záležitostí, zvlášť, když se třeba jedná o 3. těhotenství a výš...Píšu z vlastní zkušenosti. Je to prostě katastrofa, každá odchylka od toho, co kdo považuje za snesitelné a normální a příbuzní by ho sežrali, i když pro člověka samotného je to vytoužené dítě, o to větší rozpor vzniká, o to víc bolí, když na něj rodiče vyjedou...Držím palce, ať to překonáte a získáš přeci jen podporu. Já si neumím představit, že bych své děti (už jsou v tom věku) nepodržela, i když v šoku bych byla určitě.

  • Ahoj, určitě to oznam rodičům co nejdřív. Normálně si s nima sedni a prodiskutujte všechny možnosti. Zatím máš na výběr, pokud to budeš odkládat, na výběr mít nebudeš. Osobně nemám na potraty negativní názor, je to jedna z možností, stejně jako dát mimčo k adopci nebo si jej nechat, ale pokud jim to neřekneš, tak si tuto možnost definitivně zrušíš a uzavřeš. Držím palce, moc !!!

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 136 otázek, kterým se dostalo 271 256 odpovědí a 409 545 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist