Těhotenství

Otázku položila: Anonymní uživatelka #393611 6.8.2018 13:24

Ahoj holky, jsem ve 14+1 týdnů těhotenství a chtěla jsem se zeptat, před těhotenstvím jsem vážila 64kg (175cm) ve v 8+2tt jsem vážila 70kg a teď mám o 5kg méně , takže 65kg, to normální?... Bylo už na vás ve 14tt vidět , že jste těhotné?... Jaká vyšetření jste podstoupili v těhotenství? Děkuji 😊😊

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • terryk6.8.2018 13:34

    Určitý váhový úbytek je v prvním trimestru normální. Člověk většinou trpí nechutenstvim, nevolnostmi, atd, takže něco shodí. Jak moc to má být, těžko říct. Většinou víc shodí ty objemnější maminy. Já měla váhový úbytek tuším dvě až tři kila. A to jsem menší a vahove zhruba stejná. Každopádně kdyby něco nebylo v pořádku, dr tě upozorní. V tomhle týdnu už bys za sebou měla mít minimálně vstupní vyšetření, odběry a optimálně i NT screening. Dal následují v cca 16tt triple testy, 20 tt velký utz, 30 tt odběry a další utz, od 37tt pravidelně kontroly v porodnici. A tak od 34.tt bo tak nak monitory.

  • buccaneerka26.8.2018 13:49

    S tou váhou jsem taky různě litala, ale spíš ke konci, kdy mi otoky udělaly během dne třeba 3 kg rozdíl.
    Vyšetření vstupní v 8tt, dva velké ultrazvuky nějak v 13tt a 20tt a běžné kontroly u mojí doktorky nejprve každé 4 týdny, potom se to zkracovalo. Poslední měsíc každý týden na CTG.

  • OveckaVeru6.8.2018 15:04

    Také jsem od začátku těhotenství zhubla - dohromady nějak 7 kg. teď už se asi přes dva týdny držím na stejné váze, nepřibírám ani neshazuju. Jsem na konci 14. týdne. :)
    Jinak manželovi se zdá že už se pomalu začínám "nafukovat" a kulatit, já to na sobě ne tak vidím ale spíše cítím na oblečení. :)

  • Ja jsem tedy zatim jen v probihajicim 13 tydnu a od zacatku jsem nejdriv kilo pribrala a od posledni kontroly jsem zas pro zmenu dve kila shodila, takze jsem zpatkyna sve puvodni vaze pred tehu. Myslim, ze normalni to je, aspon ja se tim uklidnuji (navic jak jsou ted ty horka)

  • Podle měr jsem podobný typ ;-) Ale mě osobně zaráží ten velký nárust tak brzy, možná to bylo nějaké krátkodobé zadržení vody? Jinak v pohodě těch +1kg...Já prozměnu zhubla ze začátku klidně i 6kg a začala pomalu nabírat až od druhého trimestru. V jiném těhotenství jsem zase nezhubla nic a je pravda, že nejvíce jsem přibrala prakticky hned ze začátku, kdy mě přepadal neustále hlad, ale pak se to ustálilo. Byla jsem 4* těhotná, ale v 15tt na mě nikdy nebylo nic vidět, mám ploché pevné bříško, žádný špíčky, poznala jsem to na sobě jen já, že bylo poněkud nafouklejší než obvykle, ale nikdo ostatní. To až cca o měsíc později, kdy jsem začala vpadat spíš vyžraně než těhotně, ale každopádně viditelně jinak :-D

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 204 otázek, kterým se dostalo 271 504 odpovědí a 409 702 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist