Těhotensky test kdy si jej dělat nejdriv

Otázku položila: Anonymní uživatelka #423531 1.6.2020 22:13

Prosím o radu. Kdy je nejde ive možné si dělat TT po sexu a ukáže se možné tehotenstvi prosím?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Kolik ti je? Trochu hloupá otázka totiž. Víš něco o fungování ženského těla, cyklu a jak to chodí s otěhotněním? Nedá se říct jak dlouho po sexu si máš udělat test, protože otěhotnět můžeš jen pár dní v měsíci (většinou tak 48 hodin). A test se má dělat po termínu zmeškané menstruace.

  • čím později ho uděláš, tím větší pravděpodobnost správného výsledku. test může být falešně negativní (testuje se moc brzy a v moči není dostatečná hladina hormonu hcg) nebo falešně pozitivní (biochemické těhotenství), kdy odejde v termínu ms nebo těsně po ms a nebýt testování brzy, tak se ani neví, že mohlo těhotenství být.
    pokud se trefíš nechráněným stykem do období ovulace a chceš to zkusit brzy, tak dříve jak 10 dní od styku bych test nedělala, počkala bych i tak alespoň 2 týdny od styku. nějakou dobu trvá, než se vajíčko uhnízdí a než je dostatečná hladina hormonů a to u každé ženy je jiné. některá má ducha na testu 9 DPO a jiná až 14 DPO a vše je to ok. (DPO = dní od ovulace)

  • Ahoj, obecně 8-16 dní po ovulaci přichází menstruace. Pokud nevíš kdy proběhla ovulace, počkala bych buď do termínu menstruace nebo aspoň dní po styku a lépe více dní.

  • terryk2.6.2020 16:25

    Můžeš si ho udělat klidně hned po sexu, ale prd ti řekne. Osobně vidím jako ideální den 14 dpo. Nebo v den termínu předpokládané MS. Tam už to většinou bývá prukazne. V dřívějších termínech může být test falešně negativní.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 217 otázek, kterým se dostalo 271 565 odpovědí a 409 748 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist