Těhotenský bezpečnostní pás

Otázku položila: Bývalá uživatelka #39571 31.8.2012 13:38

Chtěla bych se vás zeptat jestli používáte bezpečnostní pás pro těhotné v autě ?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • já si ho nepořizovala, ale v autě netrávím moc času. pás dávám až dolů pod bříško a tam mi i drží. nahoře ho vedu normálně.

  • Za něco takového neutrácím, ale je fakt, že v autě netrávím zas tak moc času.
    Ale pás přes bříško mi hrozně vadí, takže mám v autě měkký polštářek, který si dám mezi pás a bříško. Tím pás dobře drží vedený pod bříškem a při případném prudším zastavení by se mi do něj nezařezal.
    Určitě bych nejezdila jen tak s obyč pásem povoleným, protože při prudkém zastavení nebo nárazu prostě letíš dopředu, kde na pás narazíš bříškem :-o

  • Já jsem si ho nepořizovala, netrávím zas tam mnoho času v autě a kdyžtak tak spíš jako spolujezdec.. takže si ten pás držím rukou od bříška. Ale kdybych řídila hodně a každý den, tak si ho asi pořídím

  • Martasek8931.8.2012 13:39

    Určitě neplánuji pořizovat :)

  • Já používám a nemůžu si vynachválit. Nejen, že je to bezpečnější pro miminko, ale pro těhotnou mnohem pohodlnější. Pokud jezdíš hodně, doporučuji pořídit. Já trávím minimálně denně 1,5h za volantem, takže pro mě jasná volba.

  • My máme na pásech takové klipy, které se zapnou a mám ho volně. Takže pohoda. Ale u mamky vždy šílím, když se mi to stahuje kolem bříška. Je to nepříjemné. Když si to dám pod, tak to stejně vyjede. Proto to držím volně rukou, ale když řídím, tak to nejde. Rozhodně doporučuji nějak to řešit,at těhu pásem nebo těma klipama.

  • Ve svém prvním těhotenství jsem ho měla. Viděla jsem otřesné videa, kdy se zařezával pás mamince do bříška při autonehodě a ty následky pro miminko. Tenkrát jsem nechápala, jak to vůbec někdo může vypustit, i když to byla animace. Cítila jsem se s ním mnohem komfortněji a bylo mi to příjemné s ním jezdit. Cestujeme poměrně dost a často, takže to byla jasná volba a uklidňoval mě ten pocit většího bezpečí pro miminko. Člověk si říká, že se mu nikdy nic nestane, že ezdí opatrně, ale já se bojím na silnici ostatních volů.

  • já jsem ho měla v prvním těhotenství půjčený od známých a buď si ho půjčím zase nebo si ho koupím, ptz jsem s ním cítíla v autě mnohem líp. i když nejezdím denně, tak nikdy nevíš kdy do tebe nějaký blb narazí a to že si pás držíš pod bříškem určitě při nehodě nepomůže.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 231 otázek, kterým se dostalo 271 617 odpovědí a 409 753 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist