Tehotenske tydny - delsi cykly

Otázku položila: Anonymní uživatelka #287714 22.9.2020 15:40

Ahoj holky, prosim zkušenější...jak se pocitaji tt pri delsich cyklech? Stejně jako "tabulkovy" 28 denni? Protoze kdyz nektera ovuluje 14dc a nektera 28 dc, otehotni obe, obe jsou ve stejnem tt? I kdyz realne je u te s delsim cyklem mimco o 2 tydny mensi? A pocita se to takto cele těhotenství? Takze v 30tt "papirovem" bude mimco velke na 28tt ale proste bude zena uz ve 30tt....? A co prelom 1. a 2.trimestru, kdy je prvni trimestr nejrizikovejsi...takze realne az 14tt bude "klid" i kdyz papírově uz od 12tt bude druhy trim?
Děkuji moc! :-)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Moje doktorka brala jako datum porodu a určení týdne to, jak vyšel ultrazvuk někdy v 9 tt když vystavovali prukazku.. menším písmem dopsala jak mělo být datum podle ms ;-)

  • terryk23.9.2020 6:55

    Tt se standardně počítají od data prvního dne poslední menstruace. Při utz ve 13tt pak doktor určí termín porodu podle utz, který ti zapíše do průkazky. Tam budeš mít i to podle MS. Kontroly a vše kolem se tuším dělají podle tt. Aspoň já to tak měla, ale já měla ovu přibližně v půlce cyklu.

  • Týden je pořád týden, během těhotenství se počítá všem stejně. Pokud víš, že máš ovulaci později, tak je dobré si nechat mimčo přeměřit. Já měla taky ovulaci později, doktorka mi pořád říkala, jak je miminko menší, ale věděla jsem, že je v pořádku, že jsem měla ovulací později. Přeměřil mi to na velkém ultrazvuku podle mozku miminka na den přesně a upravili termín porodu. Jinak v ti mohli dát dřívější termín porodu a třeba chtěli porod vyvolávat dřív, než je nutné.;-)

  • sono224.9.2020 13:53

    Tak. Mne sa zdá že do tehu kalkulačky sa dáva aj dĺžka cyklu. Aj moja dr ma takú šablonu podľa ktorej vypočítala. Aj pri skreenengu sa ťa dr pýta koľko dňový bol cyklus a či pravidelný takže isto takto.
    Podľa veľkosti plodu je to hlúposť nakoľko sú väčšie, menšie deti. Moje mali 3,5 kg v 35 tt.

  • Pocita se to stejne .... Akorat ti pak ve 13tt urci podle utz presnej tyden tehotenstvi a podle toho uz se pak vetsinou vse ridi, ja mela rozdil mezi terminy jednou 5 dni a podruhe 12dni a vzdy se ridili tim, co vyslo na utz, od toho podle velikosti plodu urcili tyden a tak ackoliv bych byla podle ms 12+0, tak podle utz jsem byla 11+3tt ... Ja ale mam posunutou ovulaci, tak to nikoho netrapilo :-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 149 otázek, kterým se dostalo 271 330 odpovědí a 409 601 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist