Těhotenská masáž?

Otázku položila: Bývalá uživatelka #33108 28.12.2011 13:27

Dobrý den, chci se zeptat, jaký máte názor, případně na zkušenost s těhotenskou masáží? Slyšela jsem, že je to hodně dobré, od kterého měsíce je možné na těhu masáže chodit? Děkuji:)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • To fakt nevím, jak taková těhotenská masáž vypadá, ale mám doma manžela maséra, který mě během mých těhotenstvích masíroval a bylo to super-jako i v netěhotenství. Určitě jsou tam některé omezení (nejen bříško, ale i křečové žíly-ty teda naštěstí nemám-zatím, ale dobrý masér by se tě měl zeptat, jestli náhodou nemáš nějakou kontraindikaci, aby třeba věděl na co si dát pozor)-mě se třeba dělalo celkem špatně při masáži v sedě, takže mě masíroval v leže na boku záda a samozřejmě plosky nohou, ty jsou velmi příjemné. Samozřejmě se nejednalo o nějakou sportovní masáž, ale relaxační a ta je super vždy, nejen v těhotenství :-). Masíroval mě od začátku do konce, take já to vidím bez omezení-pokud Ti to dělá dobře-jak jsem psala, mě dělala problém masáž v sedě (a to ve všech těhotenství)-dělalo se mi na zvracení, ale každý to má jinak-musíš každopádně komunikovat s tím, kdo tě masíruje

  • Ja jsem byla na masazi v salonu Sabai, muzu doporucit, luxuska :-)) Jenom to mam 100km od domova, tak jsem to zkusila jen jednou. A pak jsem chodila ke svemu maserovi kazdy tyden, masirovaval sportovce a tak vedel co se muze a nemuze masirovat. Jak uz tu psala anonymka masaz byla vsede a vleze na boku. Jak me zacaly bolet nohy, tak mi delal i nohy a hrudnik byl velice prijemny, ze me to vubec potom nebolelo. Pokud mas moznost urcite chod, ja myslim, ze mi to pomohlo, ze mi bylo dobre a nemusela jsem si stezovat jako ostatni, to nemyslim zle, ono tehotenstvi mame kazda jine,ale proc pro sebe neudelat neco co me dela dobre, pak uz to tolikrat nejde jak je mimi :-)))

  • když jsem byla těhu, narazila jsem na jednoho maséra, který dělal masáže těhulí, měl na to nějaké speciální lůžko. Ale dělal to jen s doporučením lékaře, takže to asi nebude jen tak a pro každou maminu. Já měla veliké bolesti zad v těhu, ale masáž mi nebyla doporučena.

  • masaz v tehu by mela byt jemnejsi, idealne v sede, podle velikosti briska, naprosto jsem mela zakazanou masaz bricha a nohou, kde jsou body, ktere mohou vyvolat porod (potrat), nekteri jsou i toho nazoru, ze pri masazi se uvolnuji toxiny a ty prechazi i pres plod, a proto by se masirovat nemelo, nicmene, ja sem zas toho nazoru, ze kdyz to ma ulevit od bolesti zad a mámě je dobře, tak i miminku :) tak bacha na ty body to bych se bala...
    (jsem maserka)

  • Těhotenská masáž se dělá v leže na boku. Nejvíc má asi opodstatnění, když je už bříško větší tedy konec 2. a 3.trimestr. Masáží se uleví zádům a nohám. Já na ní byla asi v 8.měsíci a bylo to super. Myslím, že můžeš asi kdykoliv, masér/ka Ti masáž přizpůsobí podle stupně těhotenství.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 231 otázek, kterým se dostalo 271 613 odpovědí a 409 753 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist