Těhotenská jóga/gravid jóga - zkušenosti

Otázku položila: RybKa118 27.11.2019 16:24

Zdravím, máte některá zkušenosti s těhotenskou jógou? Pokud ano, chodily jste na lekce nebo jste cvičily doma podle knížky nebo mobilní aplikace? Před těhotenstvím jsem byla sportovně aktivní (běh, kolo, lezení), ale u jógy jsem nikdy dlouho nevydržela. V prvním trimestru, kdy jsem byla hodně unavená a bez energie, jsem veškeré aktivity utlumila na minimum. Teď ve druhém trimestru se cítím opět plná sil, ale k dřívějším aktivitám bych se chtěla vrátit až po porodu, proto mě napadla těhotenská jóga nebo domácí cvičení pro těhotné.
Předem děkuji za odpovědi.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • chodila jsem na normální cvičení pro těhule..doma bych se cvičit bála, hlavně proto, aby mě někdo kontroloval, že to dělám správně, abych si ve výsledku víc neublížila než pomohla. Nakonec jsem nejvíc ocenila to, že jsme se učily aktivně pracovat s pánevním dnem, což hodně pomohlo rychlému porodu :-) Takže někam se určitě vyplatí chodit, pokud máš chuť, ale za mě radši pod dohledme než sama doma..jinak fajn jsou taky svižné procházky, s rostoucím bříchem to je dobrý trénink dechu, což se ve finále taky hodí :-)

  • Dobrý večer,já jsem na těhotenskou jógu nechodila cvičila jsem podle knihy doma,a bylo to mnohem lepší než někde mezi lidmi... ;-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 444 odpovědí a 409 667 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist