Těhotenská cukrovka

Otázku položila: Bývalá uživatelka #24827 22.3.2011 10:46

Ahojky.
Tak zjistili mi,že mám těhotenskou cukrovku. Není to zas taková katastrofa,jen nesmím vůbec sladké. A to je právě to, na co mě nejvíc braly chutě. :o) A nesmím to ani nahradit ovocem. Ovoce můžu jen hrstku denně. Chtěla jsem se zeptat jestli s tím některá nemáte zkušenosti. Čím by se ty sladkosti daly nahradit? Předem děkuji za nápady

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • lulatko22.3.2011 12:51

    Mně vyšly v těhu hraniční hodnoty, tak jsem radši dietu zbytek těhotenství dobrovolně držela. Hodně jsem se dozvěděla na stránkách http://www.tehotenskacukrovka.cz/
    Mimo jiné jsem se tam taky dočetla, že když člověka přepadne chuť na sladké, lze si z času na čas dopřát ovocný pohár (samozřejmě spočítat si sacharidy) se šlehačkou nebo pár kousků štrůdlu. Já ocenila i bílý choceňský jogurt s banánem. :)

  • Já jí taky měla a když už jsem to nemohla vydržet, tak jsem si dala ten štrůdl, není tak sladký a jednou za 14 dní to opravdu neuškodí, pokud tedy nemusíš brát prášky a jsi "jen" na dietě. Dokonce jsem v den porodu opravdu zhřešila a dala si hamburger a oplatku a když malýmu měřili cukr po porodu, tak byl naprosto ukázkový :-)) ( i když je fakt, že pak jsem už neměla večeři a Tomášek se narodil v půl jedný ráno a já si dopřávala okolo dvanácté dopoledne)

  • patiperra22.3.2011 15:09

    Mrkev :-). Je sladká, sice trochu sacharidů má, ale pokud jí nesníš čtvrt kila denně a víc, nemusíš ji počítat do příjmu (kamarádka má cukrovku tak si sladkosti tímhle nahrazuje). Taky si kupuje stévii (je chuťově daleko sladší než cukr a přitom to cukr není) a tím sladí vše. Akorát že stévie nemá tu chuť cukru, takže když peče, dá tam malinko vanilkového cukru pro tu dobrou chuť a zbytek "dosladí" stévií. Vynech bílé pečivo.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 231 otázek, kterým se dostalo 271 612 odpovědí a 409 753 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist