Tchýně jezdí často na návštěvu 1-2 týdně

Otázku položila: Bývalá uživatelka #35934 15.12.2012 21:27

Ahoj holky, mám spíše takovou anketní otázku, zajímá mě, jak je to u Vás. Máme mimčo skoro 6 měsíců, tchýně bydlí od nás asi 15 km, takže je to kousek, autobusem je tu hned. Chci se zeptat, jak často k Vám jezdí tchýně na návštěvu za dětmi? U nás je každý týden 1x - 2x, když to jde, vezme kočárek a jde ven, což vítám, ale když je ošklivo, tak je u nás. Problém je, že si s ní nemám co říct. Navíc jezdí vždy v čase, kdy je manžel v práci. Pěkně mě to štve. Moji rodiče bydlí ve stejném mestě jako ona, ale nikdy se na návštěvu ,,nevnucují", zastávají názor, že když budu chtít, budu mít a čas a náladu, tak přijedu nebo jim zavolám, aby přijeli oni. Ale tchýně to vždy oznámí - přijedu tehdy a tehdy, hotovo. Problém je taky v tom, že nám občas dá nějakou korunu a já se cítím prostě jakoby zavázaná a nechci jí nijak odporovat, aby neřekla, že jsem nevděčná. Ach jo. Musela jsem si i postěžovat, holky:'-(

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Martasek8915.12.2012 22:23

    Já mám tchýni cca 5km od nás. Jezdíme tam párkrát za měsíc. Manžel občas zavolá, co dělají, že bysme se stavili, nebo jestli se nechcou stavit. Rozhodně se k nám nevnucuje, nebo tak :) Teď má neschopenku nějakou dobu, tak už měla kolikrát malou na víkend a my tu měli čas na sebe, ale je to v klidu. Rozhodně ani nevolá a neptá se, jak se máme, nebo tak :)

  • Jacuzzinka15.12.2012 22:44

    Tchýně bydlí 5 minut od nás a chodí k nám kvůli dětem 1 - 2x týdně. Buď nejdříve zavolá, nebo když u nás je tak řekne, přijdu např. ve středu. Hlavně to chci vědět předem, nemám ráda neohlášené návštěvy ať už jakékoli. Proč by ses jí cítila být zavázaná, když ti peníze chce dát ať dá, když nechce tak nedá a hotovo.

  • zkusila bych si s ní stanovit nějaká pravidla jejích návštěv. Ona každá pomoc s mimčem je fajn, já sama byla vděčná, když jsme mimčo vyšoupla s kýmkoliv z rodiny aspoň na hodinku ven a měla tak čas třeba vyžehlit, umát zem něbo tak něco.
    Kdyby chodila nějak pravidelně, bylo by to lepší, ty bys s tím počítala.

  • Babička k nám chodí kvůli malé cca 3 x týdně, ale jsme předem domluvené a vždy ji bere ven v kočárku a já mám aspoň čas něco udělat nebo jen odpočívat (to se samozřejmě ještě nikdy nestalo). Když odchází, tak se předem domluvíme na další návštěvě, když bych potřebovala jindy, tak můžu zavolat, bydlí od nás cca 15 minut pěšky. Vetšinou vyčkává, až já ji zavolám, nijak se nevnucuje. S přítelem jsme domluveni, že kdybych cítila, že tady je až moc často, tak on si s ní promluví. Asi je třeba stanovit si nějaké pravidla a taktně ji to naznačit nebo ať si manžel s ní promluví. A peníze by měla dávat proto, že chce a ne proto, aby ty ses cítila nějak zavázána....ještěže tu naši máme, neměnila bych.

  • Já mám tchýni od sebe 100metrů.Bydlí v protějším domě a stavuje se někdy jen na krátké kafčo když jde z obchodu-třeba i každý den..Jsem tedˇale na nemocenské, tak mi to nevadí.Jinak docházela jak nám to vyhovovalo asi 2 týdně.

  • K nám k tchyně chodí min. 2x DENNĚ, ale ani né kvůli malýmu, ale kvůli své matce (manželově babičce), která s námi bohužel bydlí a ona se o ní stará, coby o osobu blízkou. Je to šílený, a čekám každým dnem, kdy to skončí, ale asi si ještě počkáme... 8-o. O našeho malýho má jen takový zájem, že na nej udělá pár "cukrbliků", tím to hasne. Jinak na něj sere. Nám to tak vyhovuje, protože nemáme dobrý vztahy, ona hulí, takže bych jí malýho stejně nedala. Ale i tak je to vopruz, ty její dennodenní návštěvy.

  • bud ráda že jezdí 1-2 týdně,já ji mám doma.....pomoooooooct.je to hrůza

  • Sydzej6017.12.2012 8:07

    ahoj já mám tchyni cca 20km od nás.jezdí jak se jí to hodí je to tak jednou za tyden z toho třeba nepřijede tři tydny.dětí si nevšímá jak kdyby to nebyly její vnoučata.nikdy si nevzala kluky do kočárku,že by se šla s nima projít.nebo ani teď když už jsou větší.nikdy si je nechovala,když byli ještě miminka.

  • Máme to úplně stejně, možná už teď i častěji, dříve jezdila 2 v týdnu a o víkendu jsme jeli my k nim, ale poslední dobou mám pocit, že jsme s ní pořád a začínám na to chytat alergii. Ona je docela fajn, ale je to na mě už moc....pro příklad...jsme tam v neděli, ve středu přijela (to jsem naštěstí nebyla doma), ve čtvrtek přijela, v pátek jsme tam jeli, v sobotu byla u nich rodinná oslava a v neděli zas, teď chce přijet zase ve středu a v sobotu tam opět jedeme, budeme tam dokonce spát a v neděli odpoledne pojedeme domů, no mě už to připadá moc :-(. Bože co mám dělat? Jsem z toho hrozně nešťastná. Přítel je samozřejmě rád a sám to plánuje, zastává se tchýně a je naštvaný, když jí napíšu den dopředu že může přijít a ne dřív, nebo že tam nechci spát, ale chci jet domů, je to hrůza. Vůbec se mě nezastává a ještě je naštvaný, když nejsem ráda. Svoji rodinu skoro nevidím, ani není kdy :-(. Obě přitom bydlí tak půl hodinky cesty. Vždy mi jen přítel řekne, že mám být vděčná, že nám s tchánem hodně pomáhají. Co mám dělat? Nejsem moc průbojná, abych si dupla a nevím co s tím :-(.

  • Ahoj! Ty jo, obdivuji, ze nekdo s tchyni bydli nebo ji vidi kazdy den. Moje tchyne bydli cca 7 km od nas a je tak ochotna a skvela, ze mi to az leze krkem. Vycitam si, ze jsem hrozna, ale kdyz ja ji opravdu nechci videt kazdy tyden (i vicekrat). Ani moje mamka me tolik neuhani jako ona, ktera kazdy tyden vola, ze chce prijit, cimz mi "nabourava" program, ktery s detmi mame. Obcas mam chut na ni byt zla a nejak ji odbyt, kdyz vola :-(. Zni to hloupe, ale opravdu me to obtezuje. Kazdy tyden to same. Od narozeni prvniho syna jsme domluvene, ze kdyz budu potrebovat, zavolam ji a ona prijede, kdyz bude mit cas. Ale ona to nikdy nevydrzi a ja uz roky marne vymyslim, jak ji primet k tomu, aby pockala na to, az ji zavolam ja, aby prijela :-(.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 214 otázek, kterým se dostalo 271 562 odpovědí a 409 745 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist