Tampony

Otázku položila: Anonymní uživatelka #437409 4.1.2021 16:28

Dobrý den, chci se zeptat jestli můžu používat tampony když jsem panna. Menstruaci uz mam od 12 let a je mi 14. Děkuji za odpověd

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Pro pouzivani tamponu neni zadna vekova hranice. Spis je dulezite to, aby ti sel tampon zavest a po zavedeni bys ho nemela vubec citit. Doporucuji koupit ty nejmensi (mini) a zkusit ty. Nejlepe jdou zavadet kdyz je krvaceni nejsilnejsi. Podle sily menstruace pak muzes pouzit i silnejsi tampony. Idealni je zkouset tampony o vikendu, nebo kdyz jsi doma a nikam se nechystas, abys ziskala duveru a poznala, jak dlouho tampon vydrzi a abys nebyla prekvapena treba v obchode nebo na navsteve, ze tampon protekl.
    Pred rozbalenim prvniho tamponu si precti letacek, jsou tam uzitecne rady jak na to a umyj si ruce. Dodrz maximalni dobu zavedeneho tamponu, mel by se vyjmout po max 8 hodinach, samozrejme pokud neni uz plny a neproteka, tj. vydrzi i pres noc. Pred vyndanim si take umyj ruce. Vyndany tampon nehazej do wc, ale zabal do toaletaku nebo pak jeste do sacku a vyhod do kose.
    A az budes trosku starsi a ne panna, muzes zkusit kalisek :-)
    Pokud by ti nesel zavest ani ten nejmensi tampon a bolelo by to, tak budes muset pouzivat vlozky. Nepouzivej nasili.

  • Tady Eleshiar ti to sice pěkně okecala, ale odpověď na otázku nikde. Takže ANO, tampony můžeš používat i když jsi ještě panna. :)
    Kdyby náhodou, spoustu odpovědí najdeš i tady : https://www.obtampony.cz/faq/

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 149 otázek, kterým se dostalo 271 329 odpovědí a 409 600 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist