Syndrom toxického šoku

Otázku položila: Anonymní uživatelka #426108 6.11.2020 9:29

Zdravím,
mám dotaz na syndrom toxického šoku. Zajímalo by mě, jestli ikdyž používám kalíšek, je tu nějaké riziko a jak jo eliminovat? A pak, jestli jsem to dobře pochopila, tak to spusobuje stafylokok. Není teda lepší ho z těla dostat a pak se nemusel bát?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Zlatý stafylokok je bakterie, která se vyskytuje v organismu přirozeně - na kůži a může i na sliznicích. Nedá se tomu předcházet a zlikvidovat ho v těle, aby byly uživatelky tampónů a kalíšku v bezpečí.

  • Petrakim6.11.2020 9:35

    Kalíšek to taky může způsobit. Četla jsem pripadovku z bohunic nemocnice Brno u 23 holky, odnesla to hodně... A měla kalíšek. Postup léčby a vývoj stavu, nic pěkného,utekla hrobnikovi z lopaty s hnusný i následky. Nikdo preden test na bakterie nedělá, takže prevence je pouze hygiena a časté čištění kalisku...

  • kalíšek používám 5 let a za celou dobu používání jsem s ním žádný problém neměla. a to mnohdy jedu časově "na hraně" pro vylití - hlavně v době slabší ms (v době silnější ho vylévám po příchodu z práce).
    a jsou bakterie, které máš např. na kůži trvale a spíš je otázkou zda neposílit celkově imunitu a pak se neobávat, že by se něco mohlo přihodit. protože pokdu je silný imunitní systém tak jen tak něco nemá šanci - ani kvasinky, infekce apod.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 204 otázek, kterým se dostalo 271 502 odpovědí a 409 702 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist