Syndrom PCO - vaše zkušenosti, kdy a jak jste otěhotněly?

Otázku položila: Bývalá uživatelka #42984 23.11.2012 20:34

Ahoj holky, po vysazení antikoncepce, jsem měla MS pouze jednou, pak už přirozeně nepřišla. Doktor mi píchal agolutin na vyvolání, dva měsíce na mě zkoušel Clostilbegyt, avšak bez účinku.
Pak jsme s manželem navštívili CAR, kde mi zjistili PCO. Cysty nemám, ale ovulaci také ne.
Příští týden jdu na konzultaci léčby, ale zajímaly by mě vaše zkušenosti s touto "nemocí", jak a čím jste nad ní zvítězily nebo čím zrovna bojujete.¨Budu vděčná za jakoukoli útěchu 8-.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • ahoj, mne tento syndrom zjistili pul roku po vysazeni ha, par mesicu jsem brala duphaston a potom jsme zacali s clostylbegytem a pregnylem. 4. cyklus se zadarilo a mam 13m dvojcata :) rekla bych, ze zalezi na osobe, co na ni zabira, ale urcite se tenhle stav da resit. kamaradka mela to stejne a ted ma dve deti, takze hlavu vzhuru a hodne stesti :)

  • Ahojky. Já jsem měla to samé. Zjistily mi to po vysazení HA a zrovna tak jsem půl roku byla na clostylbegytu. A nic. Otěhotnět se mi povedlo až po laparoskopii. I když to nedopadlo dobře :-( A letos jsem byla na laparoskopii znova kvůli prodělanému zánětu a hned se to povedlo zase. Už sem v 10tt. Tak snad už to dopadne dobře tentokrát.

  • petulinkaa1324.11.2012 14:14

    Tak ja vysadila v roce 2006 HA,od te doby mi sama MS prisla tak jednou max. dvakrat do roka,doktori jen same agolutiny nebo chteli znova nasadit HA ale to se mi nelibio.Takze jsem zmenila 4x gynekologa.K memu soucasnemu jsem se dostala v roce 2009 na jare ...zacli jsme, zkousel Orgametrilem nastavit MS,ktera mi po nem chodila,pak jsme zkouseli clostik,duphaston ( na ten jsem nereagovala) a pak Utrogestan,po tom MS chodila,ale tehu ne a ne prijit.V roce 2010 nas tedy doktor odeslal do CAR s tim,ze mam PCOS.V CAR nam to potvrdili a radili shodit vahu moji ( po vysazeni jsem pribrala behem chvile 30kg) manzel byl v poradku,ba naopak moooc v poradku :-D takze problem byl jasny u me.S moji vahou nevedeli co s tim predesly doktori.Takze nechteli do me hned rejjpat operacemi,ze jsem mlada a s manzelem mame hodne velkou nadeji na prirozene poceti.Takze jsme v CAR zkusili jeden cyklus s pregnylem a samozrejme nic.Takze jsme se rozhodli,ze to hodime za hlavu,ja se budu snazit zhubnout a uvidime.Shodou okolnosti jsem zacla v tom roce mit probemy se zaludkem,takze hubnuti slo dobre a cviceni k tomu pozitivne.Co jsem odesli z CAR tak od listopadu 2010 mi zacla chodit MS najednou bez niceho,takze jsem hubla a hubla,schodila 15kg k letu 2011,prestala jsem kourit a presla na eletr. cigaretu,s prestanim jsem samozrejme cca 8kg zase pribrala,ale MS chodila,sice nepravidelne ale chodila.Od noveho roku letos jsem kourila elektr. uz bez nikotinu a najednou se mi sprvidelnila MS a ja letos v unoru otehotnela.Bohuzel po tydnu na zacatku brezna samovolne potratila ( bez revize) byla to velka bolest,ale pro me znameni,ze by mohlo byt uz vse ok a ja muzu otehotnet,takze jsem dostala dalsi MS v dubnu,kvetnu a v červnu uz opet neprisla a ja nasla na nase vyročí svatby dve // :-) vnimala jsem to velice dobre a stastne,nyni jsem ve 29tt,vse je v poradku,čekame holčičku a jsme NESKUTECNE stastny,takze jsem si na vse pockala od roku 2006 dotedka :-) cesta byla dlouha,ale stala rozhodne za to :-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 214 otázek, kterým se dostalo 271 562 odpovědí a 409 745 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist