Svěření dítete do péče

Otázku položila: Anonymní uživatelka #314234 14.2.2022 12:13

Jak probíhá reálně svěření dítěte do péče? Žijeme s partnerem spolu. Jsem na mateřské a on má 10let stálé zaměstnání. Já otěhotněla ve výpovědi, kdy jsem měla již domluvené jiné místo. Teď jsem bohužel nezaměstnaná na mateřské dovolené a žádné místo jisté nemám. On našetřeno nemá, já něco ano. Žijeme sami v domě mých rodičů a platíme pouze za naši spotřebu. On má zázemí svých rodičů, kteří mu pomohou. Bydlí 100km daleko. Svou nemovitost nemám, on také ne. Já mám úspory a auto. Naši nám pomáhají co mohou, ti jeho ne. Pokud ale půjde o něj, tak mu na účet peníze pošlou aby měl u soudu se čím ohánět. Já bydlení jisté nemám. rodiče bydlí v menším bytě a dům má ještě spolumajitele a tím pádem to není jisté. Partner je sobec, o děti moc pečovat nechce a když tak tvrdou rukou. Zajistit rodinu nehodlá a mě se vedle něj nežije hezky. Jaké má šance na děti. Bydlel by určitě u rodičů 100km daleko. Už tak jsou děti stále nemocné a bude těžké na ně být sama. Ale s ním je nechat nemůžu. Chová se k nim hrozně, když není po jeho. Já jsem s nám stále ve stresu, musím si obhajovat co udělám atd. Ztrácím sebevědomí a podepisuje se to na zdraví.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • macicekkajik14.2.2022 12:57

    Než bych začala řešit odchod od partnera a svěření do péče, nejdříve bych se zařídila tak, abych měla vše zajištěné. Najít si práci, jisté bydlení a vše okolo, abych děti mohla zabezpečit a až pak bych řešila odchod a svěření do péče.

  • zjištují se vztahy dětí k oběma rodičům. je lépe pokud jsou schopni se rodiče domluvit, pak ej to pro celkově jedndušší. pokdu se nedomluví a jdou proti sobě, může to končit posudky psychologa, které jsou placené poměrově jednotlivými stranami.
    dopředu bych doporučila kontaktovat OSPOD a promluvit si s nimi. Jejich hlas má u svěření do péče rozhodující roli.
    nepíšete, jak staré děti jsou. a trošku by měn zajímalo odkud plyne přesvědčení, že on nic našetřeno nemá, zatímco vy - žena na mateřské, jste našetřit zvládla.
    moc také nechápu - žijete v domě svých rodičů, ale rodiče bydlí v menším bytě a vy by jste neměla kam jít. taky by mně zajímalo odkud plyne vaše přesvědčení, že by se partner odstěhoval 100km za rodiči, pokud má v místě bydliště práci. tam bych spíš viděla pravděpodobnější že si najde bydlení v místě kde pracuje. a to že nehodlá zajsitit rodinu? to je myšleno co? píšete že našetřeno nic nemá, takže co dělá s penězi?

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 444 odpovědí a 409 667 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist