Svědivý hrudkovitý výtok po ATB. Co to může zklidnit?

Otázku položila: Bývalá uživatelka #22161 4.10.2012 3:11

Ahoj holky, je mi trapně, že to sem píšu, ale potřebuju pomoct. Díky (teda si to myslím) antibiotikům se mi udělal dost svědivý hrudkovitý výtok. Potřebuju nějakou rychlou záchranu, která to aspoň trošku zklidní. Nemám čas si zajít ke gynekoložce, ale trápit se taky nechci. Nevíte o nějakém krému, který si můžu koupit v lékárně a zabere téměř hned? To svědění se nedá vydržet :( Jsem kvůli tomu vzhůru od dvou od rána a už nemůžu usnout. Sprchovala jsem se, dala si tam trošku lubrikantu, protože jsem byla i dost suchá, ale stále to hrozně svědí :(

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • To je určitě mykoza, antibiotika zabijí všechny bakterie v tvém těle, včetně těch, které jsou v pochvě a udržují tam rovnováhu. Je nejlepší, když si zajdeš co nejdříve na gyndu, do té doby zkus Canesten jak píšou holky, nebo krém Jenamazol je bez lékařského předpisu a myslím, že i fungicidní mast. Můžeš zkusit i výplach pochvy rosalgin, ale ten ti stačit nebude, pokud je to takhle rozjeté. A jogurt na tampon je taky dobrá věc, jsou to ty stejné bakterie, které bys pak zaváděla čípkem a je to levnější, ale je to spíš na doléčení a obnovení rovnováhy, ne jako první pomoc. ;-)

  • Naší malé se po ATB ospyala pipinka a dostala na to Clotrymazol, ale nevím, zda je to koupitelné bez receptu. Určitě bych nasadila probiotika v tabletách a koupila vaginální čípky na závádění na obnovu "flory a fauny" !

  • fauny néééééé, to jsou "zvířátka" a ty by slečna asi nechtěla;-)

  • ahojky, to jsou určitě kvasinky, dost často se vyskytujou právě v dusledku braní ATB a tím i oslabené imunity. Určitě se nemaž lubrikantem, to spíš situaci zhorší, snaž se ted nenosit rifle, hlavně bavlněné prádlo, ať se spodek může "vetrat", bez receptu je prodejný Canesten (určitě si kup mastičku i čípky, Clotrimazol je na předpis), mě vždycky pomohl, mastičkou se maž několikrát denně a čípek si zaved před spaním. Některé kočky doporučují dát tampon do bílého jogurtu a zavést ale to jsem nezkoušela, tak nevím.

  • Se poptej v lékárně. Mě tam kdysi paní dala něco v takové tubičce. Bylo to na 3x a zavádělo se to hluboko. Ale říkala, že jak ty 3 dávky nezaberou, ať stejně mažu na gyndu. Ale naštěstí zabraly. Měla jsem to taky z léčení zánětu tlustého střeva.

  • Kvasinky,proč se trápit a experimentovat.Supem na gyn. a zakrátko bude dobře:-)

  • Ahoj, já na tohle dost trpím, jsou to kvasinky, mykóza. Je dost možný, že to máš skutečně po těch ATB. Já si vždy skočím do lékárny pro Canesten 3 dny. jsou tam tři aplikátory a krém, který 3 večery před spaním natáhneš do aplikátoru a jeho pomocí dostaneš co nejdál. Krémem jinak můžeš mazat i zvenčí vše, co tě bolí, pálí...posledně měli v lékárně jen Canesten 1 den, tak mi nezbývalo než ho zkusit a také zabral (tam je tabletka, kterou pomocí aplikátoru zavádíš) + krém na mazání. Snad ti to pomůže, u mě to zabírá spolehlivě.

  • Ahoj já stímhle mívám taky veliký problémy po každý když mám nějaký antibiotika a proto sem si poridila rosalgin je to vyplach a je to moc fajn a pomaha a jeste sem ted vyzkousela feminella vagi C a je to super cena rosalginu je okolo 400,- a ta femi stoji 230,- jinak co sou jine dostupne prostredky mi nepomahali a to sem fakt vyzkousela vsechno co mi kazdej radil a az tohle mi pomohlo

  • Majus10.11.2017 23:08

    Na tohle jsou nejlepší doplňky stravy, které zamezí právě tady tomuto problému.

  • Lenouch2322.11.2017 23:07

    Mně se to hodně srovnalo po těchto probiotikách www.pharmaagency.cz/humanni-produkty/e-shop.htm/prod_12/

  • Majus20.12.2017 23:41

    Lenouch23: a brala si je zároveň s antibiotiky nebo až po dobrání ?

  • Lenouch2326.12.2017 19:35

    Brala jsem je zároveň s antibiotiky

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 215 otázek, kterým se dostalo 271 562 odpovědí a 409 747 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist